SJØRLIS

View Original

Hjemmebagte Naanbrød

Jeg laver ofte Indisk mad når jeg har gæster. Det er ikke kun smagene der lokker, jeg er en kæmpe fan af middagsborde, der har en milliard små skåle med diverse tilbehør til maden. Jeg købte i starten altid brødene, da jeg havde en ide om, at jeg nok ikke kunne lave Naanbrød selv. Det er faktisk enklere end man tror. Naanbrød skal dog planlægges, så de er friskbagte og lune når de bliver serveret. Det gør i al fald oplevelsen så meget bedre.

Ingredienser

  • 10 g gær

  • 1 dl lunken vand

  • 1 tsk. sukker

  • 2 spsk. yoghurt naturel

  • 1 æg

  • 1 tsk. salt

  • 250-300 g hvedemel

  • 75 g smeltet smør (gem lidt til pensling)

  • 1-2 fed (finthakket)

  • 2 tsk. nigellafrø (sortkommen)

  • Rør gæren ud i vandet i en skål.

  • Tilsæt sukker, yoghurt, æg og salt, og rør det godt sammen.

  • Tilsæt skiftevis mel og smeltet smør, til dejen bliver fast.

  • Drys mel på bordet, og ælt dejen i ca. 10 minutter. 

  • Dæk dejen med et fugtigt klæde, og stil den til hævning i 30 minutter et lunt sted.

  • Rul dejen til fire små kugler, og lad dem hæve igen i ca. 10 minutter.

  • Tænd imens ovnen på 250 grader.

  • Kom mel på fingrene, og tryk dej kuglerne ud til små runde, flade brød. 

  • Klik på videoen og se hvordan min lille hjælper Hugo klarede at gøre det.

  • Lad brødene hæve i 10 min under et klæde

  • Bagning
    Pensl brødene med smeltet smør, og bag dem i 5-7 minutter, til de er gyldne.

  • Vend brødene halvvejs i bagning. Rør imens hvidløget ud i lidt mere smeltet smør.

  • Tag naanbrødene ud, pensl dem igen med det smeltede smør med hvidløg, og drys med nigellafrø.