SJØRLIS

View Original

Ovnristet græskar

Det er efterår og det er græskar sæson. ovnstegt græskar er nemt at lave og er et lækkert alternativt tilbehør til eksempelvis frikadellerne eller den ovnstegte kylling. Små tern af ovnstegt græskar fungerer også godt i en lækker grøn salat. Hvis i skal udhule græskar og lave græskarhoveder til halloween, er det oplagt at riste de udskårne stykke i ovnen og riste kernerne, så der ikke går noget til spilde


Opskrift

Ingredienser

  • Græskar

  • Olivenolie

  • Flagesalt

  • Citron

Fremgangsmåde

  • Forvarm din ovn på 200 C

  • Skyl ydersiden af græskarret grundigt

  • Skær top og bund af

  • Fjern kerner

  • Skær græskarret i både, eller i mindre stykker

  • Placer stykkerne i et ovnfast fad eller på bagepapir på en bageplade

  • Dryp lidt olivenolie over

  • Sæt i ovnen og bag i ca 20 min

  • Græskarret vil få enkelte “brændte” pletter eksempelvis på spidserne, hvis du har skåret græskarret i både

  • Tag ud af ovnen og dryp med lidt citron og drys med flagesalt