Ovnristet græskar
Det er efterår og det er græskar sæson. ovnstegt græskar er nemt at lave og er et lækkert alternativt tilbehør til eksempelvis frikadellerne eller den ovnstegte kylling. Små tern af ovnstegt græskar fungerer også godt i en lækker grøn salat. Hvis i skal udhule græskar og lave græskarhoveder til halloween, er det oplagt at riste de udskårne stykke i ovnen og riste kernerne, så der ikke går noget til spilde
Opskrift
Ingredienser
Græskar
Olivenolie
Flagesalt
Citron
Fremgangsmåde
Forvarm din ovn på 200 C
Skyl ydersiden af græskarret grundigt
Skær top og bund af
Fjern kerner
Skær græskarret i både, eller i mindre stykker
Placer stykkerne i et ovnfast fad eller på bagepapir på en bageplade
Dryp lidt olivenolie over
Sæt i ovnen og bag i ca 20 min
Græskarret vil få enkelte “brændte” pletter eksempelvis på spidserne, hvis du har skåret græskarret i både
Tag ud af ovnen og dryp med lidt citron og drys med flagesalt