SJØRLIS

View Original

Pastasalat med tomat, mozzarella og basilikum

Nogen gange er simple ting de bedste. Denne pastasalat har min datter og jeg spist utallige gange og ofte når tiden har været knap til madlavningen. Men selvom retten er enkel og ikke kræver særligt meget tid er den altid et hit. Pastasalaten kan både spise lun og kold


Opskrift

Ingredienser

  • 250 g pasta

  • 1 stor håndfuld basilikumblade

  • 2 spsk olivenolie

  • 2 spsk citronsaft

  • 1 frisk mozzarella ca 100-125g

  • 200 g cherrytomater ( opbevar ikke dine tomater i køleskabet, de blive smagsløse af det og sørg for at de er friske og sprøde. Overmodne tomater bliver grynede og melede i smagen)

  • Salt og Peber

Fremgangsmåde

  • Kog din pasta

  • Imens din pasta koger, kan du ordne resten af ingredienserne

  • Bræk din mozzarella i mindre stykker

  • pres citronsaft

  • Skær tomaterne i mindre mundrette stykker

  • Pluk, skyl og klargør dine basilikumblade

  • Hæld vandet fra pastaen og hæld olie og citron over og bland godt

  • Smag til med salt og peber

  • Tilføj resten af dine ingredienser og bland det sammen