Pastasalat med tomat, mozzarella og basilikum
Nogen gange er simple ting de bedste. Denne pastasalat har min datter og jeg spist utallige gange og ofte når tiden har været knap til madlavningen. Men selvom retten er enkel og ikke kræver særligt meget tid er den altid et hit. Pastasalaten kan både spise lun og kold
Opskrift
Ingredienser
250 g pasta
1 stor håndfuld basilikumblade
2 spsk olivenolie
2 spsk citronsaft
1 frisk mozzarella ca 100-125g
200 g cherrytomater ( opbevar ikke dine tomater i køleskabet, de blive smagsløse af det og sørg for at de er friske og sprøde. Overmodne tomater bliver grynede og melede i smagen)
Salt og Peber
Fremgangsmåde
Kog din pasta
Imens din pasta koger, kan du ordne resten af ingredienserne
Bræk din mozzarella i mindre stykker
pres citronsaft
Skær tomaterne i mindre mundrette stykker
Pluk, skyl og klargør dine basilikumblade
Hæld vandet fra pastaen og hæld olie og citron over og bland godt
Smag til med salt og peber
Tilføj resten af dine ingredienser og bland det sammen