Indbagt porre og artiskok med krydderurts ricotta
Den her ret er højt på hitlisten hjemme hos mig. Jeg elsker mad, der gør sig godt både varm og kold - Det er altid lækkert, at kunne få gode rester med i madpakken. Det er også en ret med massere af smag og jeg drømmer mig sydpå når jeg laver denne ret.
Opskrift
4 pers
Ingredienser
2 spsk olivenolie
2 porrer skåret i tynde ringe
1 fed finthakket hvidløg
1 ds g artiskokhjerter skåret i små stykker
150 g ricotta
25 g revet parmesan
1 æg
1/2 bdt dild finthakket
1/2 lille bdt krus persille finthakket
250-300 g fersk filo dej i ark ( jeg plejer at købe det i køledisken i supermarkedet jeg har fundet det både i brugsen og føtex)
1/2 spsk sesamfrø
Salt og peber
Til Pensling af filo dej
1 æg
1/2 dl yoghurt naturel
20 g smeltet smør
Fremgangsmåde
Varm olien i en dyb pande eller en gryde
Tilføj porre og løg. Krydr med salt og peber og steg over medium varme under omrøring inden til det er blødt
Tilføj så hvidløg og steg i yderligere et par minutter
Sørg for at blandingen ikke er for våd, for så bliver tærten blød. Hvis der stadig er meget væske, så skru op for varmen og kog overskudsvæsken af
Tilføj artiskokkerne, bland og sæt det til side for at køle af
Bland ricotta, parmesan, æg, persille og dild i en stor skål.
Bland så grøntsagsblandingen i og smag til med salt og peber
forvarm din ovn på 220 C
Der kan være forskel på hvor store arkene med filodej er, men princippet er det samme når du ruller
Pisk æg, smeltet smør og yoghurt sammen
Pensl et ark filodej og læg et ark filodej ovenpå
Fordel grøntsagsblandingen i et tyndt lag på filo dejenog efter lad ca 2 1/2 cm være fri hele vejen rundt
Rul arkene med fyld til pølser. Fortsæt til du ikke har mere fyld
Placer rullerne på en bageplade med bagepapir og fold enderne af pølserne ind under pølsen i begge ender
Pensl rullerne med resten af ægge yoghurt blandingen og drys sesamfrø på toppen
Bag i ovnen i ca 30 min til de er flotte og gyldenbrune
Server varme eller kolde til aftensmad eller frokost med en lækker salat eller hummus til