Rødbedesuppe med peberrodscremefraiche og purløg
Rødbedesuppe er en lidt overset suppe. Måske er det fordi, at rødbeder har en meget særegen smag, som for mange er sådan lidt enten eller. Måske du tænker - Arh mine børn vil ikke rigtig den suppe. Jeg har dog erfaret at hvis man blander rødbeder, gulerødder og kartofler, så har du stadig smagen af rødbeder, men i en lidt mildere form og så bliver den lige pludselig spisevenlig for alle, så giv det en chance for det er virkelig dejligt.
Opskrift
4 -5 pers
Ingredienser
Suppen
4-5 store rødbeder ca 600 g
2 gulerødder
1 stor bagekartoffel
1 spsk rødvinseddike
Saften fra 1 lime
2 tsk honning
7 1/2 dl grøntsagsbouillon
Salt og peber
Evt ristet surdejsbrød til servering
Peberrodscremefraiche og topping
1 bdt purløg
2 1/2 dl cremefraiche
1 spsk fintrevet peberrod
Fremgangsmåde
Riv peberroden helt fint og bland det med cremefraichen og stil det på køl. Put evt. lidt i ad gangen for at se hvor krydret du vil have den
Stil på køl
Hak purløg fint
Skræl rødbeder, kartofler og gulerødder og skær dem i mindre stykker
Put dem i en gryde sammen med bouillon og lad det koge op og skru så derefter ned og lad det små simre i ca 45 min
Blend Suppen
Put suppen tilbage i gryden og tilføj, honning, eddike og limesaft
Smag til med salt og peber og evt tilføj lidt ekstra vand hvis suppen er for tyk
Server med en klat peberrodscremefraiche og purløg