Rødkålssalat med lime, ristede hasselnødder og appelsin
Rødkålssalat er dejligt året rundt, men man må jo indrømme, at det passer særligt godt til den traditionelle julemad. Selvom man laver n til den traditionelle julemad, synes jeg jo godt den kan få et lille twist, som et godt modspil, til den megen kød på et julebord.
Opskrift
Ingredienser
1/2 fintrevet rødkål
2 appelsiner
1 lime
2 spsk soya
1/2 tsk salt
1 tsk honning
1 håndfuld mandler
Fremgangsmåde
Riv rødkålen
Bland soya, limesaft, salt og honning
Bland kål og dressing og kram det med hænderne til det er godt blandet sammen
Skær skallen af appelsinerne og skær dem i mindre stykker.
Put saft og appelsinstykker i salaten og bland
Rist mandlerne på svag varme på en tør pande
Hak mandlerne og bland dem i salaten
Server
Denne salat kan med fordel laves dagen før, så du sparer tid i køkkenet på dagen