SJØRLIS

View Original

Rimmet torsk med avocadocreme og passionsfrugt

Denne milde forret med torsk, får et ekstra pift når man tilføjer lidt passionsfrugt. Min veninde, der er en fast mundskænk kom med ideen, da hun endnu engang var udsat for smagsprøver. Jeg klagede over at retten var for mild og hun sagde; hvad med passionsfrugt ? Det er nu tilføjet retten og den er præcis som den skal være i mine øjne. Sådan er det med mad, smag kan egentlig ikke diskuteres, men nogen gange er der bare noget, der sidder lige i skabet. Det synes jeg denne her ret gør.


Opskrift

6 pers

Ingredienser

  • 400 g torsk. Torsken skal være nedfrosset i 24 timer. Tal med din fiskehandler, de har nogle gange fisk til sushi, eller må du selv fryse ned.

  • Fintrevet skal og saft fra 2 usprøjtede lime

  • Friskkværnet peber

  • 2 spsk olivenolie

  • 1 spsk salt

  • 1/2 spsk sukker

Avocado creme

  • 3 avocadoer

  • 1 dl cremefraiche 18 %

  • Salt og peber

  • Saft fra 2 lime

  • 1 stor håndfuld hakkede koriander

  • 3 passionsfrugter

Fremgangsmåde

  • Bland limeskal, limesaft, olie, sukker og salt

  • Skær torsken i t helt tynde skiver, dette kan med succes gøres imens fisken stadig er halvfrossen.

  • Læg skiverne i et fad fordel lime olien over. kværn peber over. dæk med film

  • Stil fadet i køleskabet og lad det trække et par timer

  • Put avocado kødet, creme fraichen, limesaft og koriander i en blender. Blend til det har en cremet konsistens. Smag til med salt og peber

  • Anret ved at lægge en lille portion avocadocreme på en tallerken. Put fisk ovenpå og til sidst passionsfrugt. drys evt lidt finthakket koriander over

  • Server med brød og evt overskydende avocadocreme