SJØRLIS

View Original

Risalamande med ristede mandler

Jeg elsker risalamande, jeg elsker den især fyldt med let ristede mandler, det bringer smagen af nødder ekstra frem. Er det ikke noget for dig, bruger du bare opskriften og lader være med at riste mandlerne.


Opskrift

8 pers

Ingredienser

Risengrød

  • 3 dl vand

  • 1 liter sødmælk

  • 180 g grødris

  • 1 tsk salt

Risalamande

  • 1/2 liter fløde

  • 100 g mandler

  • 2 vaniljestænger

  • 2 tsk sukker

Kirsebærsovs efter behov - vi har alle vores yndlingsmærke, eller vi skal slet ikke have det på. Vil man prøve nogle luksusbær af en helt særlig klasse, kan jeg anbefale Luxardo Maraschino cherries. De smager af flydende mild marcipan og kirsebær. De kan findes på nettet.

Fremgangsmåde

  • Du kan evt lave risengrøden dagen før, for at spare tid selve juleaften, Det er dog vigtigt, at selve risalamanden først bliver lavet tæt på servering for at beholde den helt luftige konsistens.

Risengrød

  • I en tykbundet gryde bringer du vand og ris i kog. Kog risene under omrøring i ca 2 min

  • Tilsæt mælk og kog risene under svag varme og stadig omrøring i ca 10 min

  • Læg låg på og kog i 25 min mere. Rør i grøden jævnligt. hvis grøden virker tynd kog i yderligere ca 5 min

  • Smag til med salt

  • Lad grøden køle helt af

Risalamande

  • Sæt mandlerne i blød i kogende vand

  • Hæld den afkølede risengrød i en stor skål

  • Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud. bland kornene med sukkeret. Rør blandingen grundigt rundt i grøden

  • Smut skallen af mandlerne og hak dem fint.

  • Rist mandlerne på en tør pande over svag varme. Mandlerne skal ikke være brune, men ristes let i en 5 minutters tid for at fremhæve smagen

  • Bland mandlerne grundigt i grøden.

  • Pisk fløden til den er let og luftig. Vend flødeskummen forsigtigt i grøden med en dejskraber. dette giver en luftig risalamande.

  • Server i skåle og lad gæsterne selv tage den mængde kirsebærsovs de ønsker