Risengrød
Risengrød, hører julen til. Men det er egentlig også en dejlig spise på alle andre tider af året. Da jeg var barn havde vi en ugentlig grøddag. Det var fattig firserne, så det handlede sikkert om at spare penge, men helt klart også en måde, at spare tid på for min mor. Måske travle børnefamilier skulle indføre en grød dag og en rugbrødsmads dag, for at tage presset lidt af tiden i køkkenet og overføre tiden til middagsbordet, som jo er der man virkelig kan være sammen - over et måltid.
Opskrift
4 pers
Ingredienser
6 dl vand
2 liter sødmælk
360 g grødris
1 tsk salt
Smør til smørklat
Kanel og sukker til kanelsukker
Fremgangsmåde
I en tykbundet gryde bringer du vand og ris i kog. Kog risene under omrøring i ca 2 min
Tilsæt mælk og kog risene under svag varme og stadig omrøring i ca 10 min
Læg låg på og kog i 25 min mere. Rør i grøden jævnligt. hvis grøden virker tynd kog i yderligere ca 5 min
Smag til med salt
Bland sukker og kanel
Server i skåle, drys kanelsukker over og put en smørklat på toppen