SJØRLIS

View Original

Salat med asparges, spidskål og ærter

Jeg elsker når foråret bliver varmt nok til at grille. Jeg griller aldrig uden der er en god salat som tilbehør. I mit lille nyttehave hus, skal det meste være nemt at gå til, da jeg ikke har elektricitet i huset. det her er en af mine favoritter når jeg hiver den lille gasgrill frem, griller en pølse og skal have et godt måltid efter en lang dag med havearbejde.


Opskrift

4 pers

Ingredienser

  • 1/2 spidskål

  • 50 g frosne ærter

  • 1 æble (syrligt og sprødt)

  • 1 bdt grønne eller røde asparges

  • Salt og peber

  • 1/2 citron (saften)

Dressing

  • 2 tsk honning med top

  • 4 spsk olivenolie

  • 1 spsk hvidvinseddike

Fremgangsmåde

  • Snit spidskålen fint og put den i en skål der er stor nok til at arbejde lidt i uden kålen ryger ud over kanterne. Drys 1 tsk havsalt ud over kålen sammen med saften fra den halve citron. Nu skål du “kramme” salten og citronen sammen med kålen. Kålen vil falde lidt sammen og blive en anelse blødere og lidt mildere i smagen. Stil til side

  • Kog ærterne i et par minutter

  • Hak den rå asparges i tynde skiver og æblerne i små tern

  • Bland ingredienserne sammen

  • Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag til. Olivenolie og honning er mange ting og smager forskelligt fra produkt til produkt. det gælder om at ramme en sød/syrlig smag med overvægt til det søde.

  • Vend dressingen rundt i salaten

  • Anret og kværn lidt frisk peber over salaten

  • Denne salat holder sig også godt i køleskabet til dagen efter som en madpakkesalat. Det er fordi den ikke indholder “våde” grøntsager som almindelige salatblade, tomater, agurker ovs med et ekstremt højt vandindhold.