Salat med rosenkål, æbler og ærtepesto
Rosenkål er ofte udskældt og kan dele vandene. Tricket til god rosenkål er at de ikke koger for længe, det er her, at de blive bitre og lugter. Hvis man bare lige putter dem i kogende vand i et par minutter, bevarer de en dejlig mild smag. Denne simple salat er lynhurtig at lave og smager fantastisk eksempelvis sammen med lam eller kylling. For dem der springer kødet over, er den skøn og mættende i sig selv
Opskrift
Ingredienser
500 g rosenkål
1 håndfuld mandler
1 æble
Ærtepesto
175 g frosne ærter
20 g parmesan
1/2 spsk olie
15 g smør
Saft og fintrevet skal fra 1/2 citron
Salt og peber
Fremgangsmåde
Sæt en gryde med vand til at koge
Skær det nederste stok af rosenkålen af, dette gør det også nemt at pille vt grimme yderblade af
Når vandet koger putter rosenkålen i og koger i 3 min. Rosenkålen skal ikke have for længe, så er det at den bliver bitter og lugter
Hæld vandet fra og lad dem afkøle
I en anden gryde koger du frosne ærter i et par minutter
Dræn ærterne for vand når de færdige og put dem i en blender, med olie, fintrevet parmesan, smør, citronsaft og skal og blend
Smag til med salt og pebet
Skær rosenkålen i halve og vend dem i ærtepestoen
Rist mandlerne på en tør pande over middel varme og hak dem i mindre stykker
Skær æblet i tern
Drys æble og mandler over rosenkålen