SJØRLIS

View Original

Ellas salvie stegte medister

Denne her medister må jeg kreditere til min datter. Der var engang hun stadig spiste kød og medisteren var en af hendes favoritter. Jeg var personligt ikke den store medister kok og hun tog derfor sagen i egen hånd. De blev til salvie medisteren. Den er blevet serveret en del gange herhjemme og er perfekt til et julefrokostbord. Faktisk stod min datter for at lave medisteren da jeg havde venner ovre for at testsmage min julefrokostmad til bloggen. Den var så stort et hit, at den fortjener at være her lige så meget som mine egne opskrifter. Det kan godt være min datter ikke har spist kød i en del år, men hun har stadig styr på sin medister


Opskrift

Ingredienser

  • 1 medister af god kvalitet

  • 1 stor håndfuld Salvieblade

  • 4 grillspyd i træ

  • Smør til stegning

  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  • Læg spyddene i blød i vand i 10 minutters tid, dette forhindrer at de brænder i enderne når panden er varm

  • Rul medisteren i en spiral og saml den med pindene, så den holder formen under stegningen

  • Put salvieblade hele vejen rundt i spiralen, brug evt en lille urtekniv til at få mast dem ned i mellemrummene

  • Smelt en stor klat smør på en pande på høj varme. Når smørret er gyldent lægger du medisteren på

  • Tilføj 1 spsk olie til panden, så kan din smør tale højere varme

  • Steg medisteren på begge side så den får farve

  • Skru så ned på medium til lav varme

  • Tilføj mere smør og brug smørret til at hælde over medisteren med en ske

  • Vend medisteren regelmæssigt, så den bliver stegt hele vejen igennem

  • Krydr med salt og peber på begge sider

  • Når medisteren har en flot jævn farve på begge side skruer du ned på lav temperatur og lader medisteren stå under låg i panden

  • At stege medisteren ved relativt lav temperatur, sørger for at den ikke blive tør

  • Det tager ca 30 min at stege en god medister

  • Laver du den til en julefrokost, kan den sagten holde sig lun i en ovn ved 75 C sammen med eksempelvis frikadeller og leverpostej

  • Pil træpindene ud inden servering, den holder den fine form