SJØRLIS

View Original

Scones med chokolade

Scones er en mellemting mellem en bolle og en kage og bliver traditionelt spist til den klassiske engelske afternoon tea. Du kan lave scones i flere varianter eksempelvis plain, med rosiner eller chokolade. En scone spise med clotted cream, marmelade eller lemon curd. Scones er simple at lave. der er dog nogle få regler at overholde. Dejen må ikke overæltes- så bliver bollerne tunge og kedelige og så skal de laves med kærnemælk. Man kan dog snyde og tilsætte citron alm mælk, så man slipper for at have en liter kærnemælk stående.


Opskrift

8 stk

Ingredienser

  • 350 g selvhævende mel + lidt ekstra til udrulning og bord (det kan du lave af mel og bagepulver - 1 tsk bagepulver pr 75 g mel)

  • 3/4 tsk natron

  • 85 g smør skåret i tern

  • 3 spsk sukker

  • 75 g chokolade mørk og bland i melet

  • 1,75 dl mælk

  • 1 tsk citronsaft

  • 1 æg til pensling

Fremgangsmåde

  • Forvarm din ovn til 220C

  • Læg dine rosiner i blød i vand i 15-20 min

  • Bland mel, natron og en knivspids salt i en stor skål og bland det sammen

  • Put smørret i og smuldr det til en fin rasp med dine fingre

  • Tilsæt sukker og bland med fingrene

  • Hak chokoladen

  • Lun mælken (den skal kun være lun) og tilsæt din citronsaft

  • Stil til side

  • Stil en bageplade med bagepapir i ovnen til forvarmning

  • Lav en brønd i midten af melet

  • Hæld væsken i

  • Brug en lille grydeske til at samle dejen. den skal kun samles- den skal ikke æltes

  • Bliver dejen for tør så tilføj en lille smule mælk mere - dejen skal være lidt klistret

  • Drys lidt mel på en bordplade og tip dejen ud på melet

  • Drys lidt mel over dejen og form den forsigtigt med hænderne til en rund ca 4 cm høj kage

  • Tryk kager ud med en ca 5 cm udstikkerform - du kan evt bruge et glas - dyp udstikkeren i lidt mel inden udstikning.

  • Saml resterne af dejen til de sidste scones

  • Pensl toppen af dine scones med pisket æg med en lille slat mælk

  • Brug en paletkniv til at løfte dem over på den varme bageplade

  • Bag i ovnen i 10-12 min indtil de er hævede og gyldne på toppen

  • Læg et viskestykke på en bagerist og brug en paletkniv til at flytte dine scones over på viskestykket - put resten af viskestykket over

  • Server samme dag med marmelade og clotted cream

  • De kan fryses efter nedkøling - Når du tør dem op skal de efter optøning lunes i ovnen ved 160 C i et par minutter for en opfrisker

Tryk på knappen for at finde opskriften på clotted cream