Scones med chokolade
Scones er en mellemting mellem en bolle og en kage og bliver traditionelt spist til den klassiske engelske afternoon tea. Du kan lave scones i flere varianter eksempelvis plain, med rosiner eller chokolade. En scone spise med clotted cream, marmelade eller lemon curd. Scones er simple at lave. der er dog nogle få regler at overholde. Dejen må ikke overæltes- så bliver bollerne tunge og kedelige og så skal de laves med kærnemælk. Man kan dog snyde og tilsætte citron alm mælk, så man slipper for at have en liter kærnemælk stående.
Opskrift
8 stk
Ingredienser
350 g selvhævende mel + lidt ekstra til udrulning og bord (det kan du lave af mel og bagepulver - 1 tsk bagepulver pr 75 g mel)
3/4 tsk natron
85 g smør skåret i tern
3 spsk sukker
75 g chokolade mørk og bland i melet
1,75 dl mælk
1 tsk citronsaft
1 æg til pensling
Fremgangsmåde
Forvarm din ovn til 220C
Læg dine rosiner i blød i vand i 15-20 min
Bland mel, natron og en knivspids salt i en stor skål og bland det sammen
Put smørret i og smuldr det til en fin rasp med dine fingre
Tilsæt sukker og bland med fingrene
Hak chokoladen
Lun mælken (den skal kun være lun) og tilsæt din citronsaft
Stil til side
Stil en bageplade med bagepapir i ovnen til forvarmning
Lav en brønd i midten af melet
Hæld væsken i
Brug en lille grydeske til at samle dejen. den skal kun samles- den skal ikke æltes
Bliver dejen for tør så tilføj en lille smule mælk mere - dejen skal være lidt klistret
Drys lidt mel på en bordplade og tip dejen ud på melet
Drys lidt mel over dejen og form den forsigtigt med hænderne til en rund ca 4 cm høj kage
Tryk kager ud med en ca 5 cm udstikkerform - du kan evt bruge et glas - dyp udstikkeren i lidt mel inden udstikning.
Saml resterne af dejen til de sidste scones
Pensl toppen af dine scones med pisket æg med en lille slat mælk
Brug en paletkniv til at løfte dem over på den varme bageplade
Bag i ovnen i 10-12 min indtil de er hævede og gyldne på toppen
Læg et viskestykke på en bagerist og brug en paletkniv til at flytte dine scones over på viskestykket - put resten af viskestykket over
Server samme dag med marmelade og clotted cream
De kan fryses efter nedkøling - Når du tør dem op skal de efter optøning lunes i ovnen ved 160 C i et par minutter for en opfrisker
Tryk på knappen for at finde opskriften på clotted cream