Spaghetti Carbonara
Jeg elsker det italienske køkken og jeg særligt vild med de helt simple pastaretter, hvor få smage kan skabe en ren kærlighed på smagsløgene og i maven. Den lækre og hjertevarmende Spaghetti Carbonara er en af disse retter og jeg laver det slet ikke ofte nok.
Opskrift
2 personer 20 min
Ingredienser
3 store æggeblommer (Gem hviderne og lav en dejlig fluffy æggehvide omelet med svampe til din frokost eller morgenmad dagen efter)
40 g parmesan og ekstra til serveringen
150 g pancetta eller det bedste stykke bacon du kan finde. ( forskellen ligger i at pancetta er ikke røget, ligesom vi kender det fra bacon)
200 g spaghetti
1 fed hvidløg
olivenolie
peber
kogevandet fra pastaen
Evt lidt finthakket persille til toppen
Fremgangsmåde
Put æggeblommerne i skål og riv de 40 g parmesan i, tilføj lidt peber, pisk det godt sammen og stil til siden
Skær kødet i tern. hvis det er et helt stykke pancetta eller bacon skal du skære den hårde overhud af, det vil eller blive seje klumper i retten. Gem huden til senere brug i retten
Kog pastaen i en gryde med rigeligt godt saltet vand. indtil det er al dente
Gnid bacon/pancetta huden over en medium varm pande, hvis ikke brug lidt olivenolie .
Pil hvidløget og knus det let med det brede af din kniv. Tilføj det knuste hvidløg i et minut og tilføj derefter kødet i ca 4 minutter, indtil det begynder at blive let sprødt
Fjern hvidløget fra panden , dræn derefter pastaen og gem noget af kogevandet. Tilføj spaghettien til panden og bland godt. tag panden af varmen
Tilføj en smule af vandet fra kogningen og bland godt igen. tilføj peber og tilføj æggeblandingen. Ægget skal koges forsigtig så det ikke bliver til røræg, derfor er det vigtigt at panden ikke er over varmen. Bland godt imens du tilføjer lidt mere kogevand indtil blanding er skinnende
Server med ekstra parmesan og friskkværnet peber.