SJØRLIS

View Original

Spicy Æble og Blomme chutney

Denne chutney fungerer rigtig godt til retter med svinekød. Det kan eksempelvis være svinekæber, pulled pork eller en mørbradgryde.: Syren og æblerne i chutneyen giver et godt modspil til svinekødet.


Opskrift

Ingredienser

  • 3 æbler

  • 8 blommer

  • 2 dl sukker

  • 3 dl vand

  • 2 dl eddike

  • 2 tsk gurkemeje

  • 2 tsk stødt spidskommen

  • 2 tsk nigellafrø

  • 2 tsk tørret koriander

  • 2 tsk chiliflager

  • Lidt olivenolie

Fremgangsmåde

  • Udsten blommerne og skær dem i små stykker

  • Fjern stilk og kernehus på æblerne og skær dem i små tern

  • Hæld lidt olie i en gryde

  • Tilsæt alle krydderierne til olien og svits dem

  • Tilsæt blommer og æbler og svit dem et par minutter

  • Tilsæt så vand, eddike og sukker

  • Lad det buldre koge i 5 minutters tid og skru så ned for varmen

  • Kog under regelmæssig omrøring uden låg , til det samler sig og væden er kogt ind

  • Skold et glas og hæld på glasset

  • Chutneyen kan holde sig minimum en måned på køl