Spicy Æble og Blomme chutney
Denne chutney fungerer rigtig godt til retter med svinekød. Det kan eksempelvis være svinekæber, pulled pork eller en mørbradgryde.: Syren og æblerne i chutneyen giver et godt modspil til svinekødet.
Opskrift
Ingredienser
3 æbler
8 blommer
2 dl sukker
3 dl vand
2 dl eddike
2 tsk gurkemeje
2 tsk stødt spidskommen
2 tsk nigellafrø
2 tsk tørret koriander
2 tsk chiliflager
Lidt olivenolie
Fremgangsmåde
Udsten blommerne og skær dem i små stykker
Fjern stilk og kernehus på æblerne og skær dem i små tern
Hæld lidt olie i en gryde
Tilsæt alle krydderierne til olien og svits dem
Tilsæt blommer og æbler og svit dem et par minutter
Tilsæt så vand, eddike og sukker
Lad det buldre koge i 5 minutters tid og skru så ned for varmen
Kog under regelmæssig omrøring uden låg , til det samler sig og væden er kogt ind
Skold et glas og hæld på glasset
Chutneyen kan holde sig minimum en måned på køl