Stegte kammuslinger og estragon mayo med fennikel og rød grape salat
Denne simple men super lækre forret er perfekt til nytårsaften. Den er også perfekt hvis du skal til nytårsaften og det er sammenskuds fest. Det hele kan forberedes hjemmefra og så skal kammuslingerne bare steges på stedet og anrettes.
Opskrift
6 pers
Ingredienser
12 kammuslinger
100 g ørredrogn
Smør til stegning
Brød
Salat
1/2 bundt grønne asparges
1 fennikel
6 radiser
1 rød grape
Mayo
Her kan du snyde og købe en lækker luksus mayo og tilsætte finthakket estragon, jeg vil dog til enhver tid stemme for at man laver den selv. det er ikke svært eller tidskrævende.
2 pasteuriserede æggeblommer
3-4 dl olie (raps olie eller solsikkekerneolie)
20 blade frisk estragon
Salt
2 tsk eddike
Fremgangsmåde
Put eddike, æggeblommer, lidt salt i en blender og rør det sammen. Tilsæt nu olien lidt ad gangen. Hvis du tilsætter for meget olie på en gang, skiller mayoen. Du tilsætter olie indtil den har den rette konsistens. Tilsæt nu finthakket frisk estragon og blend yderligere et par minutter. Put mayoen på køl indtil den skal bruges.
Sæt en gryde med vand i kog. Når vandet koger, putter du aspargesene i og lader dem koge i 3-4 min. Hæld vandet fra skær dem i stykker på ca 1 cm og stil dem til side.
Fyld en skål med iskoldt vand.
Skær radiserne i papirstynde skiver. Fjern det yderste lag på fenniklen og skær bunden af. Skær også denne i papirstynde skiver. Skil fennikel ringene fra hinanden og riv dem i lidt mindre stykker. Læg både radiser og fennikel i det kolde vand, så holder de sig sprøde.
Pil skrællen af grapen og skær al det hvide skind af. Skær grapen i tynde fileter. sørg for at også mellem hinderne bliver fjernet, så der kun er rent grape kød tilbage. Stil også dette til side
Lige inden du går i gang med stegning af kammuslingerne, dræner du radiser og fennikel for vand
Lige inden anretning steger du kammuslingerne i lidt smør på en grill pande. Kammuslingerne skal have hård varme ellers får du ikke stegeskorpe på dem. Kammuslingerne skal kun lige have stege striber før de vendes. Krydr med salt og peber.
Læg en klat mayo på hver tallerken og læg kammuslingerne på mayoen. Pynt dem med lidt ørredrogn.
Bland Fennikel, grape, radiser og asparges og anret på tallerkenen.
Server med brød og den mayo der er i overskud.