Toscatærte
Det er et fantastisk nødde år og jeg har været så heldig at få foræret en masse hasselnøder fra en venindes have. Der skal laves müsli, hjemmelavet nutella og så selvfølgelig en dejlig Tosca tærte.
Opskrift
8-10 personer
Mørdej
Jeg foretrækker at lave den selv, men hvis man synes det er besværligt kan man købe en færdig dej. Senere i opskriften viser jeg hvordan man samler en mørdej nemt, det tager under 2 minutter.
300 g hvedemel
150 g smør i tern der har stået ude og fået stuetemperatur så det er blødt
100 g flormelis
1 stk. æg
Mazarinmasse
75 g smør
75 g sukker
150g marcipan
1 stk. æg
Nøddefyld
250 g hakkede hasselnødder
200 g smør
150 g sukker
2 spsk. honning
50 g mørk chokolade (til kanten)
Fremgangsmåde
Mørdej
Bland mel og flormelis
Tilsæt smør og smuldr det i melet
Brug ægget til at samle dejen
Er dejen for tør, gør dine hænder våde og ælt igen, er den for våd tilsæt en smule mel.
Når dejen er samlet lægges den i køleskabet. ( man kan med succes lave dejen dagen før og have den på køl til når den skal bruges)
Tænd ovnen på 200 grader
Påbegynd mazarinmassen
Mazarinmasse
Riv marcipanen og bland den med sukkeret
Tilsæt smør og pisk til det er cremet
Rør ægget i til alt er blandet godt til en ensartet konsistens dejen er kold så rul den ud mellem 2 stykker bagepapir,, eller med lidt mel på bor og kagerulle
Smør formen grundigt
Når dejen er kommet i formen, så prik bunden med en gaffel så den ikke hæver op i bunden. Du kan med held putte staniol rundt om kanten af tærtebunden, så den ikke “falder” ned
Bag bunden i 5 min.
Hæld Mazarinmassen i formen og bag yderligere ca 10 min. til massen er gylden/lysebrun
Påbegynd nøddefyldet i mens mazarinmassen bager
Nøddefyld
Put de hakkede nødder, smør, sukker og honning i en gryde og kog indtil sukkeret er smeltet
hold øje med nøddefyldet og rør grundigt under kogning, så det ikke brænder på
Hæld det oven på mazarinmassen.
Bag tærten i 4-5 yderligere til den er gylden og flot på toppen.
Afkøl kagen
Smelt chokoladen og påfør i kanten