SJØRLIS

View Original

Toscatærte

Det er et fantastisk nødde år og jeg har været så heldig at få foræret en masse hasselnøder fra en venindes have. Der skal laves müsli, hjemmelavet nutella og så selvfølgelig en dejlig Tosca tærte.

Opskrift

8-10 personer

Mørdej

Jeg foretrækker at lave den selv, men hvis man synes det er besværligt kan man købe en færdig dej. Senere i opskriften viser jeg hvordan man samler en mørdej nemt, det tager under 2 minutter.

  • 300 g hvedemel

  • 150 g smør i tern der har stået ude og fået stuetemperatur så det er blødt

  • 100 g flormelis

  • 1 stk. æg

Mazarinmasse

  • 75 g smør

  • 75 g sukker

  • 150g marcipan

  • 1 stk. æg

Nøddefyld

  • 250 g hakkede hasselnødder

  • 200 g smør

  • 150 g sukker

  • 2 spsk. honning

  • 50 g mørk chokolade (til kanten)

Fremgangsmåde

Mørdej

  • Bland mel og flormelis

  • Tilsæt smør og smuldr det i melet

  • Brug ægget til at samle dejen

  • Er dejen for tør, gør dine hænder våde og ælt igen, er den for våd tilsæt en smule mel.

  • Når dejen er samlet lægges den i køleskabet. ( man kan med succes lave dejen dagen før og have den på køl til når den skal bruges)

  • Tænd ovnen på 200 grader

  • Påbegynd mazarinmassen

Mazarinmasse

  • Riv marcipanen og bland den med sukkeret

  • Tilsæt smør og pisk til det er cremet

  • Rør ægget i til alt er blandet godt til en ensartet konsistens dejen er kold så rul den ud mellem 2 stykker bagepapir,, eller med lidt mel på bor og kagerulle

  • Smør formen grundigt

  • Når dejen er kommet i formen, så prik bunden med en gaffel så den ikke hæver op i bunden. Du kan med held putte staniol rundt om kanten af tærtebunden, så den ikke “falder” ned

  • Bag bunden i 5 min.

  • Hæld Mazarinmassen i formen og bag yderligere ca 10 min. til massen er gylden/lysebrun

  • Påbegynd nøddefyldet i mens mazarinmassen bager

Nøddefyld

  • Put de hakkede nødder, smør, sukker og honning i en gryde og kog indtil sukkeret er smeltet

  • hold øje med nøddefyldet og rør grundigt under kogning, så det ikke brænder på

  • Hæld det oven på mazarinmassen.

  • Bag tærten i 4-5 yderligere til den er gylden og flot på toppen.

  • Afkøl kagen

  • Smelt chokoladen og påfør i kanten