SJØRLIS

View Original

Vandbakkelser med hønsesalat

Vandbakkelser eller profiteroles, som det så fint hedder bliver som regel tænkt ind i det søde køkken. Jeg er fortaler for også, at bruge dem i det salte køkken. Små vandbakkelser er perfekte til forret, som en nem fingermad og man kan fylde dem med hvad som helst. Her er de med en lækker hjemmelavet hønsesalat, fyldt med sprøde æbler og toppet med bacon


18 stk

Ingredienser

Dejen

  • 100 g hvedemel

  • 1 knivspids salt

  • 3 æg

  • 2 dl vand

  • 80 g smør

Fyld

  • 400 g kogt kylling på ben - eksempelvis kyllingelår

  • 100 g sprøde søde æbler

  • 100 g grønne asparges

  • 1 stang selleri

  • 2 dl cremefraiche 18%

  • 2 spsk mayonnaise

  • 1 spsk tsk dijon sennep

  • Saft fra 1/2 citron

  • 1 håndfuld finthakket bredbladet persille

  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  • Tænd din ovn på 200 C

  • Kog din kylling i kogende vand tilsat lidt peberkorn og et par laubærblade og 1 løg i kvarte til kødet slipper benet nemt

  • Pil al kød fra og læg det til side

  • Start med at lave din dej

  • Afvej din mel og sigt det gennem en si ned i en skål

  • Smelt smør i vand og bring det i kog. Skru ned på medium varme når det koger og tilføj melet. Rør det sammen til en jævn konsistens til det slipper skeen og gryden.

  • Tag gryden af varmen og tilføj salt og rør sammen.

  • Lad det køle i 5 min

  • Tilføj så æg, et ad gangen. ægget skal være rørt helt ind i dejen før du tilføjer et nyt.

  • Put dejen i en sprøjtepose og sprøjt 18 lige store boller ud på en bageplade med bagepapir

  • Sæt i ovnen og bag i 20-25 min til de er lyst gyldenbrune. Du må ikke åbne ovnen de første kvarters tid, så risikerer du de skvatter sammen.

  • Gå nu i gang med fyldet

  • Bland persille, dijon sennep, creme fraiche og mayonnaise.

  • Smag dressingen til med salt, peber og citronsaft

  • Knæk den nederste uspiselige del af aspargesen

  • Kog dem i ca 3-4 min, de må gerne have lidt bid

  • Skær sellerien og asparges i tynde skiver

  • Fjern kernehus og stilk på dine æbler og skær dem i små tern

  • Steg din bacon og skær det i små stykker

  • Bland dressingen med æbler, selleri, asparges, bacon og kylling

  • Når du tager dine vandbakkelser ud af ovnen så afkøl dem på en rist.

  • Prik et lille hul i toppen med en skarp kniv. så lukker du luften ud og sørger for at de ikke bliver bløde

  • Når de er afkølede skærer du toppen af med en brødkniv og fylder dem med hønsekødssalaten og putter toppen tilbage som et låg