Vandbakkelser med hønsesalat
Vandbakkelser eller profiteroles, som det så fint hedder bliver som regel tænkt ind i det søde køkken. Jeg er fortaler for også, at bruge dem i det salte køkken. Små vandbakkelser er perfekte til forret, som en nem fingermad og man kan fylde dem med hvad som helst. Her er de med en lækker hjemmelavet hønsesalat, fyldt med sprøde æbler og toppet med bacon
18 stk
Ingredienser
Dejen
100 g hvedemel
1 knivspids salt
3 æg
2 dl vand
80 g smør
Fyld
400 g kogt kylling på ben - eksempelvis kyllingelår
100 g sprøde søde æbler
100 g grønne asparges
1 stang selleri
2 dl cremefraiche 18%
2 spsk mayonnaise
1 spsk tsk dijon sennep
Saft fra 1/2 citron
1 håndfuld finthakket bredbladet persille
Salt og peber
Fremgangsmåde
Tænd din ovn på 200 C
Kog din kylling i kogende vand tilsat lidt peberkorn og et par laubærblade og 1 løg i kvarte til kødet slipper benet nemt
Pil al kød fra og læg det til side
Start med at lave din dej
Afvej din mel og sigt det gennem en si ned i en skål
Smelt smør i vand og bring det i kog. Skru ned på medium varme når det koger og tilføj melet. Rør det sammen til en jævn konsistens til det slipper skeen og gryden.
Tag gryden af varmen og tilføj salt og rør sammen.
Lad det køle i 5 min
Tilføj så æg, et ad gangen. ægget skal være rørt helt ind i dejen før du tilføjer et nyt.
Put dejen i en sprøjtepose og sprøjt 18 lige store boller ud på en bageplade med bagepapir
Sæt i ovnen og bag i 20-25 min til de er lyst gyldenbrune. Du må ikke åbne ovnen de første kvarters tid, så risikerer du de skvatter sammen.
Gå nu i gang med fyldet
Bland persille, dijon sennep, creme fraiche og mayonnaise.
Smag dressingen til med salt, peber og citronsaft
Knæk den nederste uspiselige del af aspargesen
Kog dem i ca 3-4 min, de må gerne have lidt bid
Skær sellerien og asparges i tynde skiver
Fjern kernehus og stilk på dine æbler og skær dem i små tern
Steg din bacon og skær det i små stykker
Bland dressingen med æbler, selleri, asparges, bacon og kylling
Når du tager dine vandbakkelser ud af ovnen så afkøl dem på en rist.
Prik et lille hul i toppen med en skarp kniv. så lukker du luften ud og sørger for at de ikke bliver bløde
Når de er afkølede skærer du toppen af med en brødkniv og fylder dem med hønsekødssalaten og putter toppen tilbage som et låg