Vandbakkelser med Reje/Krebsehalesalat
Vandbakkelser er nok mest kendt i det søde køkken, men de fungerer også virkelig godt i det salte af slagsen. Denne lille ret kan bruges på et tapasbord, som aftensmad sammen med en salat eller som en lækker forret. Størrelsesmæssigt er de til at spise bare med en serviet og er til at spise i 2-3 bidder. De har altid været et sikkert hit og når jeg serverer dem, er der desværre aldrig rester til dagen efter ;)
18 stk
Ingredienser
Dejen
100 g hvedemel
1 knivspids salt
3 æg
2 dl vand
80 g smør
Fyld
200 g rejer
200 g krebsehaler
2 dl cremefraiche 18%
2 spsk mayonnaise
2 tsk fintrevet skal fra 1 citron
Saft fra 1/2 citron
1 håndfuld finthakket dild
1 håndfuld finthakket purløg
Salt og peber
Fremgangsmåde
Tænd din ovn på 200 C
Start med at lave din dej
Afvej din mel og sigt den gennem en si ned i en skål
Smelt smør i vand og bring det i kog. Skru ned på medium varme når det koger og tilføj melet. Rør det sammen til en jævn konsistens til det slipper skeen og gryden.
Tag gryden af varmen og tilføj salt og rør sammen.
Lad det køle i 5 min
Tilføj så æg, et ad gangen. ægget skal være rørt helt ind i dejen før du tilføjer et nyt.
Put dejen i en sprøjtepose og sprøjt 18 lige store boller ud på en bageplade med bagepapir
Sæt i ovnen og bag i 20-25 min til de er lyst gyldenbrune. Du må ikke åbne ovnen de første kvarters tid, så risikerer du de skvatter sammen.
Gå nu i gang med fyldet
Bland dild, purløg, citronskal, creme fraiche og mayonnaise.
Smag dressingen til med salt, peber og citronsaft
Dræn rejer og krebsehaler for væde
Skær skaldyrene i lidt mindre stykker og bland dem med dressingen
Når du tager dine vandbakkelser ud af ovnen så afkøl dem på en rist.
Prik et lille hul i toppen med en skarp kniv. så lukker du luften ud og sørger for at de ikke bliver bløde
Når de er afkølede skærer du toppen af med en brødkniv og fylder dem med skaldyrssalaten og putter toppen tilbage som et låg