Hej

Velkommen til min blog. Her kan du finde mad, nyttehave, DIY og meninger. Forhåbentlig kan du finde opskrifter, blive inspireret og selv få nye gode ideer. God fornøjelse.

0E78C7AB-4F22-41FE-B421-428B23ED8CBC.jpg
Gateau Marcel - en klassisk chokoladebombe

Gateau Marcel - en klassisk chokoladebombe

Det her er min favorit chokoladekage. Den er mørk og tung og cremet og fungerer perfekt med en god kop kaffe til gerne en espresso eller en cortado. Kagen er relativt simpel at lave og kan med succes laves dagen før og opbevares på køl til den skal serveres.


Opskrift

8-10 Pers

Ingredienser

  • 200 g smør (og lidt til at smøre formen med)

  • 200 g mørk chokolade ( jeg bruger 80% men der kan bruges ned til minimum 70 %)

  • 200 g sukker (ikke rørsukker det er sværere at opløse i marengsen og æggesnapsen)

  • 7 æggeblommer (hvis det er pasteuriserede er det nærmere 9-10 stks alt i alt ca 125g)

  • 4 æggehvider ( hvis det er pasteuriserede er det nærmere 5-6 stks alt i alt ca 175 g)

  • Evt lidt kage guldstøv og blomster til pynt, da en gateau marcel er meget brun og man spiser jo også med øjnene

  • Du kan også servere friske bær til, da syrligheden fungerer godt sammen med chokoladen

Fremgangsmåde

  • Forvarm din ovn på 175 C

  • Klip et stykke bagepapir til og læg det i bunden af din springform - (min er 20 cm i diameter) smør siderne med smør

  • Gør din chokolade og smør klar og hak det i små tern og put det i en skål over et vandbad. Vent med at tænde for det.

  • Pisk æggeblommer sammen med 150 g sukker og lav en luftig æggesnaps

  • Sæt vandbadet over

  • I en anden skål pisker du æggehvider med 50 g sukker til marengsen danner små toppe

  • Rør forsigtigt den smeltede chokolade og smør i æggesnapsen lidt ad gangen

  • Tag nu et par skefulde af æggehviderne og put dem i dejen. Vend det forsigtigt i. Put nu resten af hviderne i og vend forsigtigt det i. Det er her din tålmodighed skal på prøve. Stille og roligt så du ikke slår luften ud af dejen. Fortsæt indtil dejen er ensartet og glat.

  • Hæld halvdelen af dejen i formen og bag den i ca 22-25 min i den forvarmede ovn.

  • Resten af dejen stiller du på køl

  • Tag kagen ud og lad den afkøle helt. Når formen er til at røre ved kan du stille den i køleskabet.

  • Tag kagen ud af formen. her kan du bruge en tallerken til at vende den på og så kan du trække bagepapiret i bunden af nemt

  • Smør resten af dejen ovenpå i et jævn lag og stil den på køl i et par timer eller til dagen efter

  • Dekorer med hvad du nu end lyster. Men husk hvis du bruger bær på toppen kan der være meget saft især hvis du ikke bruger friske bær.

  • Server med en skøn kop kaffe

Pasta og Tomatsauce

Pasta og Tomatsauce

Dampede Wontons med fyld af krydret kalv og flæsk

Dampede Wontons med fyld af krydret kalv og flæsk