Dampede Wontons med fyld af krydret kalv og flæsk
Forleden prøvede jeg for første gang at lave dumplings selv. Jeg tror jeg har sprunget let hen over det fordi jeg har bildt mig selv ind, at det var svært. Sådan er det nok, at nogle gange får man bildt sig selv ind, at noget mad nok er svært at lave. For mit vedkommende handler det nok mest om, at jeg ikke er har den asiatiske madkultur inde på rygraden. Men om hvad alt er, det viste sig at være forbavsende enkelt og super velsmagende. Det kan både bruges som en lækker forret, fyld i en suppe eller de kan spises med en lækker salat til, som hovedret. Wontons smager også dejligt kolde i madkassen.
Opskrift
30 stk
Ingredienser
400 g hakket kalv og flæsk
3 dl panko rasp
1 æg
1 tsk havsalt
Friskkværnet peber
1 spsk tørret koriander
1 finthakket rødløg
1/2 tsk tørrede chiliflager
1 tsk fintrevet frisk ingefær
1 pakke wonton dej på frost (30 stk) ( Det til dampning)
Sur/sød sauce og soya
Fremgangsmåde
Tø din wonton dej op
Bland hakket kalv og flæsk med æg, ingefær, rasp, løg, salt. peber, koriander, løg og chili. Brug fingrene og saml det hele godt. Stil farsen til side og lad den hvile lidt
Put bagepapir i din damper, ellers klistrer din wontons fast. Prik huller i bagepapiret så dampen kan komme igennem. Fold dine wontons og placer dem med afstand så de ikke klistrer sammen. I videoen under kan du se hvordan du folder dem
Hæld vand i en gryde eller dyb pande. Jeg bruger en pande der passer i størrelsen til min damper. Jeg fylder et par cm vand i og stiller damperen i panden og damper dem i 12-15 min. jeg har en 2 lags damper. Så halvvejs i processen bytter jeg om på de 2 lag, så de bliver dampet jævnt.
Anret på et fad og server med soya og sursød sauce til. Server evt med en mango agurksalat til. Tryk på knappen og find opskriften på salaten og hjemmelavede forårsruller under