Bao Boller med laksedeller og goma sauce
Denne dejlige ret, med skønne asiatiske smagsnuancer dur både som hovedret og forret. I opskriften her er den tænkt som en forret. Den skal ikke nødvendigvis anrettes, men man skal lade sine gæster “pakke” sine egne bao boller med fyld.
Opskrift
6 personer
Ingredienser
Bao boller
Du kan “snyde” og købe dem på frost i asiatiske supermarkeder og så skal de bare tøs op og dampes i 5 min. Hvis du har mod på det kan du også prøve at lave dem selv, som med alt hjemmelavet, smager det bare bedre.
Her finder du opskriften
https://sjorlis.squarespace.com/home/bao-boller
1/2 agurk hvor kernerne er skrabet ud med en ske i skiver
Laksedeller
2 laksefileter
1 æg
1 dl panko (japansk panermel)
salt og peber
1/2 strøget tsk chiliflager
2 forårsløg i tynde skiver
1 stor håndfuld finthakket koriander
Kokosolie til stegning
Gomadressing
3 spsk ristede . hvide sesamfrø
2 spsk japansk mayo.
Japansk mayo adskiller sig fra traditionel mayo ved at være lavet på ekstra æggeblommer, risvineddike, sennepspulver, lidt sukker og sojabønne olie og dette gør smagen anderledes. Om man vælger at lave den selv eller investere i en flaske er den også god at have når man laver sushi. Kewpie er nok det mest kendte mærke og kan købes både på nettet og i asiatiske supermarkeder
2 spsk risvineddike
1½ spsk soya sauce
1 tsk sukker
1/2 tsk mirin
1/2 tsk sesamolie
Fremgangsmåde
Goma
Rist sesamfrøene over medium varme. Ryst panden regelmæssigt, dine sesamfrø skal ikke brænde. Du ved dine sesamfrø er færdige når de første begynder at poppe på panden.
Put sesamfrøene i en morter tilføj !/2 tsk groft salt, det giver gnidningsmodstand og gør det nemmere at knuse frøene.
Put frøene sammen med resten af ingredienserne i en skål og rør det sammen
Laksedeller
Bring en gryde med vand i kog. Når vandet koger, skruer du ned på medium varme og putter dine laksefileter i gryden
De skal have 10-12 min
Tag laksen op af vandet og pil skindet af.
Put fisken i en skål og tilføj koriander,salt, peber, æg, chili, panko og forårsløg. Bland ingredienserne sammen til en fars
Form små flade deller af farsen.
Put lidt panko på en tallerken og vend dellerne i. de bliver ikke paneret med et tykt lag, da de ikke skal vendes i æg først, der kommer bare lidt ekstra på
Varm lidt kokosolie i en pande og steg dellerne. De skal bare have et par minutter på hver side så de bliver sprøde og gyldne.
Anret Bao boller, agurk, goma og laksedeller på et fad og lad gæsterne pakke deres egne boller