Omelet med asparges og tyrkisk krydret oksepølse
Når jeg er i Tyrkiet får jeg altid de tyndeste, lækreste omeletter, der er perfekte til frokost eller som aftensmad med en lille salat på siden. Jeg har aldrig før været den største fan af omeletter, det simpelthen for meget æg på en gang til min smag. Men efter jeg fik disse her helt tynde omeletter - synes jeg det er den perfekte hurtigmad. Jeg har tilføjet en tyrkisk krydret oksepølse og den fås i nogle supermarkeder og i grønthandlere. Den er fræk som en god chorizo - krydderierne er bare mere mellemøstlige
Opskrift
1 pers
Ingredienser
2 æg
knap en halv tyrkisk oksepølse (parmak sucuk) ( du kan fryse resten ned - da man ofte køber et par pølser i en pakke)
3 asparges
Olivenolie
Fremgangsmåde
Varm en pande uden fedtstof
Fjern skindet fra pølsen og skær den i små tern og steg den et minut til 2
Pisk æggene sammen
Skær asparges i skiver
På en ren pande hælder du 2 spsk olivenolie
Når olien er varm hælder du den sammenpiskede æg på og skruer ned på middelvarme
Når det har stegt ca 2 min fordeler du pølse og asparges på den ene side og så folder du halvdelen af omeletten over
Lad den stege færdig i et minut til 2
Server evt med grøn salt og brød eller et par skiver god tomat