Grillet squash, forårsløg og gedost i butterdej
Denne lette anretning kan både bruges som hovedret eller forret. Som forret skærer du bare den færdige butterdejs pakke i mindre stykker - som hovedret anbefaler jeg, at du serverer den med en lækker salat til. Den er super let at lave og er god til en dag i køkkenet hvor tiden er lidt knap.
Opskrift
Ingredienser
Dej
1 plade fersk butterdej eller 1 pk frosne plader (der er 6 små i)
Topping
1 bdt forårsløg 6-8 stk
1 squash i strimler ca 5 mm tykke
5 spsk marscapone
100g gedeost på rulle
Fintrevet skal fra 1/2 citron
50 g fintrevet parmesan
1 håndfuld ristede pinjekerner
1 håndfuld finthakket bredbladet persille
Lidt koldt vand
Salt og peber
1 tsk timian
Lidt god olivenolie
Fremgangsmåde
Sørg for at tø din butterdej op hvis du har købt frossen butterdej
Varm en grill pande eller en nonstick pande til den er brandvarm
Læg så forårsløgene på, så de ikke ligger ovenpå hinanden. gril dem på hver side i 1-2 min
Du skal opnå de mørke grillede mærker
Stil dem til side på en tallerken
Gentag processen med squashen
Bland mascarponen med, citronskallen og parmesanen - smag til med salt og peber
Forvarm din ovn til 200 C
Hvis du har fersk butterdej del den så i 2 lige store stykker
Hvis du har frossen butterdej - så læg dejstykkerne sammen 3 og 3 læg kanterne let over hinanden og rul dejen sammen til 1 stykke (3 plader pr stykke ) så de bliver næsten kvadratiske
Læg dejstykkerne på en bageplade med bagepapir
Pisk dit æg let sammen
Smør dejen med mascarpone blandingen efterlad en usmurt kant yderst hele vejen rundt på ca 3 cm
Top med forårsløgene og drys timian over
Pensl kanten med det sammenpiskede æg
Fold den penslede kant ind over siderne
Pensl den foldede kant med æg
Bag i 10-12 min
Rist dine pinjekerner over middel varme på en tør pande
Træk pladen ud af ovnen
Top så med squash og gedeost og bag i yderligere 8-10 min
Server med et par dråber god olivenolie på toppen og de ristede pinjekerner og lidt finthakket bredbladet persille
Server evt med en grøn salat med massere af urter og balsamico eddike til