Hej

Velkommen til min blog. Her kan du finde mad, nyttehave, DIY og meninger. Forhåbentlig kan du finde opskrifter, blive inspireret og selv få nye gode ideer. God fornøjelse.

0E78C7AB-4F22-41FE-B421-428B23ED8CBC.jpg
Pitabrød

Pitabrød

Når jeg skal lave madpakker eller en sandwich er jeg glad for et lækkert pitabrød. Pitabrødet giver mig mulighed for at lave en sandwich jeg rent faktisk kan gabe over. Det er også skønt at fylde pitabrødet med en lækker gang hjemmelavet hummus. Pitabrød er egentlig ret simple, du skal bare have gang i dine armmuskler og være tålmodig med at få æltet dejen godt. Har du en køkkenmaskine er det jo ingen sag. Pita brød kan fryses ned hvis du laver en stor portion på en gang.


Opskrift

8 stks

Ingredienser

  • 2 1/2 dl vand

  • 15 g gær

  • 5-6 dl hvedemel tippo 00 og lidt ekstra til når du skal rulle dem ud

  • 1/2 tsk sukker

  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde

  • Smuldr gæren i lunkent vand og rør den ud

  • Tilsæt sukker og salt og rør ud

  • Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt indtil du har en ensartet glat og elastisk dej. Det tager ca 15 min, at ælte en god pitabrødsdej. Dejen skal kun lige slippe dine hænder.

  • Hæld dejen ud på et melet bord og del dejen i 8 lige store portioner.

  • Rul dejen ud i runde brød med en diameter på ca 15 cm og 1/2 cm tykkelse. Hvis du synes det er svært at rulle dem runde, er det højst sandsynligt fordi du trykker for hårdt. En kagerulle er tung i sig selv og det er en “let” dej. Rul forsigtigt og drej brødet så du ikke kun får rullet et sted.

  • Læg pitabrødenen på bageplader med bagepapir, med et fugtigt viskestykke over. Jeg bruger en vandforstøver til at spraye mine viskestykke med, så er det nemt at gøre sine viskestykker fugtige fremfor våde. Du spørg måske dig selv hvorfor viskestykkerne skal være fugtige. Det fordi de eller ville hænge fast i dejen

  • Lad dejen hæve i 1 1/2 time. Lad være med at pil ved dem under hævningen, så punkterer du hævningen og lagene og så åbner brødet sig ikke.

  • Forvarm din ovn til 275 C og lad den være nået den temperatur i minimum 15 min før du sætter dine brød ind

  • Bag dine brød i 4-6 min i midten af ovnen. Når de rejser sig så lad dem være i ovnen i 10 sekunder mere og vend dem så. Bag dem i yderligere 2 min. Pitabrød skal ikke rigtigt tage farve- de skal bare være gennemstegte. Det er derfor også vigtigt at du får rullet dem tynde nok fra start af. Vær ikke nervøs for at de virker lidt hårde lige når du tager dem ud af ovnen. Dampen fra varmen når de afkøler gør dem blødere igen.

  • Lad dem afkøle under et viskestykke

  • Fyld dem med lige præcis det du har lyst til

Lækre Brownies til studenterne

Lækre Brownies til studenterne

Hvidløgs og basilikumstomater bagt i syltetøjsglas

Hvidløgs og basilikumstomater bagt i syltetøjsglas