Yorkshire puddings
Yorkshire puddings lyder som en dessert. Men de er oprindelig lavet til det salte køkken og indgik tidligere som en del af måltidet, for at forhindre at gæsterne spiste for meget kød. Det var en måde at økonomisere måltidet på. Jeg synes også de super lækre som brug til forret eller frokost med lidt lækkert røget laks og en peberrodscreme til.
12 stks
Opskrift
Ingredienser
Yorkshire Puddings
4 æg
200 g hvedemel
2 dl sødmælk
1 tsk salt
Smagsneutral olie, der kan tåle høje temperaturer eksempelvis solsikkekerneolie
Metalforme eller bageplade til muffins
Fremgangsmåde
Forvarm din ovn til 190C
Hæld 1 cm olie i hver form og stil det i ovnen i ca 15 min
Slå æggene ud i en skål og pisk dem luftige med et piskeris
Tilsæt mælken og pisk sammen
Tilsæt melet ved at si det ned i massen, så det ikke klumper og rør det sammen
Tilsæt saltet og rør det godt sammen. Hæld dejen over i en kande, det gør det lettere at arbejde med når det skal i formene
Tag den forvarmede olie ud af ovnen og hæld dejen i til 1 cm fra kanten
Stil i ovnen igen på en rist og bag i 20-25 min. De skal være helt gyldne og crispy. Varmen fra olien tvinger dejen opad og de hæver enormt meget. Det er vigtigt at du fjerner evt dej der ligger mellem kanterne. Det kan holde dejen nede så de ikke hæver ordentligt. Du må ikke åbne ovnen undervejs, så risikerer du at de synker sammen
Server til gryderetter, en steg med massere af sauce eller evt med laks og peberrodscreme
klik på knappen og find en opskrift på peberrodscreme