Hej

Velkommen til min blog. Her kan du finde mad, nyttehave, DIY og meninger. Forhåbentlig kan du finde opskrifter, blive inspireret og selv få nye gode ideer. God fornøjelse.

0E78C7AB-4F22-41FE-B421-428B23ED8CBC.jpg
Yorkshire puddings

Yorkshire puddings

Yorkshire puddings lyder som en dessert. Men de er oprindelig lavet til det salte køkken og indgik tidligere som en del af måltidet, for at forhindre at gæsterne spiste for meget kød. Det var en måde at økonomisere måltidet på. Jeg synes også de super lækre som brug til forret eller frokost med lidt lækkert røget laks og en peberrodscreme til.


12 stks

Opskrift

Ingredienser

Yorkshire Puddings

  • 4 æg

  • 200 g hvedemel

  • 2 dl sødmælk

  • 1 tsk salt

  • Smagsneutral olie, der kan tåle høje temperaturer eksempelvis solsikkekerneolie

  • Metalforme eller bageplade til muffins

Fremgangsmåde

  • Forvarm din ovn til 190C

  • Hæld 1 cm olie i hver form og stil det i ovnen i ca 15 min

  • Slå æggene ud i en skål og pisk dem luftige med et piskeris

  • Tilsæt mælken og pisk sammen

  • Tilsæt melet ved at si det ned i massen, så det ikke klumper og rør det sammen

  • Tilsæt saltet og rør det godt sammen. Hæld dejen over i en kande, det gør det lettere at arbejde med når det skal i formene

  • Tag den forvarmede olie ud af ovnen og hæld dejen i til 1 cm fra kanten

  • Stil i ovnen igen på en rist og bag i 20-25 min. De skal være helt gyldne og crispy. Varmen fra olien tvinger dejen opad og de hæver enormt meget. Det er vigtigt at du fjerner evt dej der ligger mellem kanterne. Det kan holde dejen nede så de ikke hæver ordentligt. Du må ikke åbne ovnen undervejs, så risikerer du at de synker sammen

  • Server til gryderetter, en steg med massere af sauce eller evt med laks og peberrodscreme

klik på knappen og find en opskrift på peberrodscreme

Peberrodscreme

Peberrodscreme

Asparges

Asparges