Rødbedechutney
Sådan en rødbedechutney er lækker til frikadeller, men den rocker virkelig en lækker ostetallerken. Det gode ved en chutney er, at det er nemt at lave og jeg har altid lidt forskellige chutney´er stående i køleskabet. På den måde kan man altid lige pifte en klapsammenmad med frikadelle, ost eller skinke op til nye højder
Opskrift
Ingredienser
3 store rødbeder ca 250g
1 æble
1 løg
1/2 tsk stødt nellike
1 dl æbleeddike
1/2 dl vand
1/2 dl rørsukker
1 tsk salt
1/2 tsk stødt allehånde
1 spsk friskrevet peberrod
Fremgangsmåde
Skræl rødbederne og skær dem i små fine tern
Riv løget helt fint
Skræl æble, fjern kernehuset og og skær det i helt små tern
Rist allehånde, laubærblad og nelliker i bunden af en gryde uden fedtstof dette gøres over svag varme - krydderierne skal ristes ikke brændes. Det tager et par minutter
Hæld alle ingredienser undtagen peberrod ned til krydderierne
Kog blandingen ned til den bliver marmeladeagtig ved middel til svag varme under regelmæssig omrøring (det skal simre ikke koge). Hvis den løber tør for væde inden rødbederne er møre kan du tilføje lidt ekstra vand
Skræl den friske peberrod og riv den fint
Rør den i den færdige blanding
Hvis du hælder chutneyen på skoldede glas kan den holde sig i evigheder på køl