SJØRLIS

View Original

Appelsin -Æble og Vindrue sirup

Sirup forbinder jeg egentlig med en mørk ahornsirup, til at hælde på sine pandekager. Man kan dog nemt lave sine egen sirup, der kan bruges til kager, desserter, pandekager på yoghurt eller i drinks. Her et opskrifterne på 3 forskellige slags, der går igen i mit køkken.


Opskrift

ingredienser og fremgangsmåde

NOTE- Bruger du købe juice, så brug juice uden tilsat sukker

Appelsin med peber og nelliker

  • 6 dl appelsinsaft

  • 18 spsk sukker

  • 12 nelliker

  • 9 peberkorn

  • Bring ingredienserne i kog i en gryde og kog ind til halvdelen

  • Si nelliker og peberkorn fra og hæld på en skoldet flaske eller et gammelt marmelade glas

Æble med vanilje

  • 6 dl æblesaft

  • 18 spsk sukker

  • 1/2 vaniljestang

  • Skrab kornene ud af vaniljestangen og put dem og stangen sammen med de andre ingredienser i og i en gryde og kog ind til halvdelen

  • Pil vaniljestangen fra og hæld på en skoldet flaske eller et gammelt marmelade glas

Vindrue med ingefær

  • 6 dl vindruesaft

  • 18 spsk sukker

  • 1 spsk revet ingefær

  • Bring ingredienserne i kog i en gryde og kog ind til halvdelen

  • Si ingefær fra og hæld på en skoldet flaske eller et gammelt marmelade glas