Hej

Velkommen til min blog. Her kan du finde mad, nyttehave, DIY og meninger. Forhåbentlig kan du finde opskrifter, blive inspireret og selv få nye gode ideer. God fornøjelse.

0E78C7AB-4F22-41FE-B421-428B23ED8CBC.jpg
Asiatisk pulled pork med ananas

Asiatisk pulled pork med ananas

Jeg elsker det asiatiske køkken - eller rettelse -jeg elsker bare generelt mad med massere af smag. De fleste af os tænker nok pulled pork - som noget der serveres med coleslaw og henleder tankerne til en god omgang amerikansk barbecue. Men der findes faktisk et utal af asiatiske retter med gris - så hvorfor ikke en asiatisk pulled pork, serveret i lækre luftige kinesiske Bao boller eller bare en almindelig burgerbolle hvis du ikke kan få fat i bao boller


Opskrift

6 -8 pers

Ingredienser

Marinade til pulled pork

  • 4 spsk brun farin

  • 2 spsk fish sauce

  • 6 spsk hoisin sauce

  • 1 spsk oyster sauce

  • 2 spsk soya

  • 2 spsk ris eddike

  • 2 spsk sesamolie

  • 2 spsk sur/sød sauce

  • 4 fed knust hvidløg

  • 4 cm revet frisk ingefær.

  • 1/2 bdt frisk koriander

Pulled pork

  • 1 kg nakkefilet

  • 1 ananas

Forslag til Tilbehør

  • Gomadressing

  • Friskhakket koriander

  • Sursød sauce

  • Asiatisk agurkesalat

  • Sriracha chili sauce eller en anden chilisauce

  • Bao Boller (kan købes i asiatiske supermarkeder) eller almindelige burgerboller

Klip på knapperne herunder for opskrifter til Bao boller , Sursød sauce og Gomadressing

Fremgangsmåde

Dagen før - mariner dit kød, lav din agurkesalat og mariner dine gulerødder og kinaradise - dette er altsammen med til at bringe smagen op på et endnu højere niveau.

På dagen - kødet skal tidligt ind, men det passer sig selv -og i og med det skal have 10 timer kan du godt tage dig en middagslur inden gæsterne kommer eller sætte kødet over og gå i seng igen - hvis du tænker arj jeg har weekend og jeg gider ikke lave mad hele dagen. Det skal du heller ikke, kødet passer sig selv

Pulled pork

  • Bland alle ingredienserne til marinaden og rør det sammen

  • Rens din nakkefilet for sener og fedt

  • Puds din nakkefilet af, fjern tydeligt fedt og sener

  • Gnub 2/3 dele af marinaden ind i overfladen af nakke filetten

  • Pak ind i en pose og stil i køleskabet natten over

  • Tænd din ovn på 110 C

  • Put kødet i et ovnfast fad sammen med al marinaden fra pose og et halvt glas vand

  • Steg i 10 timer

  • Skær din ananas i små tern - udelad at bruge midten den er lidt sej og træls at tygge i.

  • Tag ud af ovnen og træk kødet fra hinanden med 2 gafler. Tilføj så resten af marinaden og ananas og bland det rundt

  • Du kan holde kødet varmt ved at skrue ovnen ned på 50C og så lad det stå under staniol indtil det skal serveres

  • Lun brødet stil tilbehøret op og lav dig en dejlig asiatisk burger

Vietnamesisk chilisauce med citrongræs

Vietnamesisk chilisauce med citrongræs

Palmekålssalat med edamame bønner, nudler og wakame tang

Palmekålssalat med edamame bønner, nudler og wakame tang