Asiatisk pulled pork med ananas
Jeg elsker det asiatiske køkken - eller rettelse -jeg elsker bare generelt mad med massere af smag. De fleste af os tænker nok pulled pork - som noget der serveres med coleslaw og henleder tankerne til en god omgang amerikansk barbecue. Men der findes faktisk et utal af asiatiske retter med gris - så hvorfor ikke en asiatisk pulled pork, serveret i lækre luftige kinesiske Bao boller eller bare en almindelig burgerbolle hvis du ikke kan få fat i bao boller
Opskrift
6 -8 pers
Ingredienser
Marinade til pulled pork
4 spsk brun farin
2 spsk fish sauce
6 spsk hoisin sauce
1 spsk oyster sauce
2 spsk soya
2 spsk ris eddike
2 spsk sesamolie
2 spsk sur/sød sauce
4 fed knust hvidløg
4 cm revet frisk ingefær.
1/2 bdt frisk koriander
Pulled pork
1 kg nakkefilet
1 ananas
Forslag til Tilbehør
Gomadressing
Friskhakket koriander
Sursød sauce
Asiatisk agurkesalat
Sriracha chili sauce eller en anden chilisauce
Bao Boller (kan købes i asiatiske supermarkeder) eller almindelige burgerboller
Klip på knapperne herunder for opskrifter til Bao boller , Sursød sauce og Gomadressing
Fremgangsmåde
Dagen før - mariner dit kød, lav din agurkesalat og mariner dine gulerødder og kinaradise - dette er altsammen med til at bringe smagen op på et endnu højere niveau.
På dagen - kødet skal tidligt ind, men det passer sig selv -og i og med det skal have 10 timer kan du godt tage dig en middagslur inden gæsterne kommer eller sætte kødet over og gå i seng igen - hvis du tænker arj jeg har weekend og jeg gider ikke lave mad hele dagen. Det skal du heller ikke, kødet passer sig selv
Pulled pork
Bland alle ingredienserne til marinaden og rør det sammen
Rens din nakkefilet for sener og fedt
Puds din nakkefilet af, fjern tydeligt fedt og sener
Gnub 2/3 dele af marinaden ind i overfladen af nakke filetten
Pak ind i en pose og stil i køleskabet natten over
Tænd din ovn på 110 C
Put kødet i et ovnfast fad sammen med al marinaden fra pose og et halvt glas vand
Steg i 10 timer
Skær din ananas i små tern - udelad at bruge midten den er lidt sej og træls at tygge i.
Tag ud af ovnen og træk kødet fra hinanden med 2 gafler. Tilføj så resten af marinaden og ananas og bland det rundt
Du kan holde kødet varmt ved at skrue ovnen ned på 50C og så lad det stå under staniol indtil det skal serveres
Lun brødet stil tilbehøret op og lav dig en dejlig asiatisk burger