SJØRLIS

View Original

Bagt kartoffel puré med feta og salat af råmarinerede rødbeder og appelsin

Denne her opskrift er en vinder. Den er nem at lave, mætter godt og den bagte kartoffelpuré er glat og cremet. I et hjem som mit hvor der er en vegetar i huset, er denne opskrift en vinder. Kan du ikke leve uden kød til maden, er ovnstegt kylling en oplagt ide.


Opskrift

4 pers

Ingredienser

Kartoffelpuré

  • 4 bagekartofler

  • 100 g feta ( ikke salattern men en god fed feta)

  • 100 g smør

  • 2 æggeblommer

  • Salt og Peber

  • Lidt revet muskatnød

  • 50 g fintrevet parmesan

Salat

  • 4 rødbeder

  • 2 appelsiner

  • Salt og peber

  • Balsamicoeddike

  • Olivenolie

Fremgangsmåde

  • Skræl rødbederne og skær dem i tynde skiver og put dem i en skål

  • Hæld lidt olie, eddike, salt og peber over og vend skiverne godt

  • Stil til side

  • Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker

  • Kog kartoflerne til de er helt møre ( kogetid kommer an på størrelsen af dine stykker

  • Hæld vandet fra gennem en fintmasket si. Pres dine kartofler gennem sien med en ske ned i en skål. Når du moser dine kartofler på denne måde bliver det en helt glat puré

  • Skær smørret i små tern ned i kartoflerne og rør det sammen til smørret er helt smeltet

  • Forvarm din ovn på 200 C

  • Tilføj æggeblommerne til kartoflerne og rør det sammen. Smag til med salt, peber og muskatnød. Undersalt en smule, da fetaen tilføjer salt til retten.

  • Skær fetaen i tern og vend den i puréen

  • Smør et bagefast fad med lidt olivenolie og og hæld blandingen i fadet. Drys fintrevet parmesan på toppen. Stil i ovnen og bag i 15 til 20 min indtil parmesanen er let gylden

  • Imens det bager skærer du skrællen og alt det hvide bitre af appelsinerne. Skær dem i mindre ter. Vend lige rødbederne en gang mere og læg så appelsinerne på toppen.

  • Server evt med ovnstegt kylling til