Bagt kartoffel puré med feta og salat af råmarinerede rødbeder og appelsin
Denne her opskrift er en vinder. Den er nem at lave, mætter godt og den bagte kartoffelpuré er glat og cremet. I et hjem som mit hvor der er en vegetar i huset, er denne opskrift en vinder. Kan du ikke leve uden kød til maden, er ovnstegt kylling en oplagt ide.
Opskrift
4 pers
Ingredienser
Kartoffelpuré
4 bagekartofler
100 g feta ( ikke salattern men en god fed feta)
100 g smør
2 æggeblommer
Salt og Peber
Lidt revet muskatnød
50 g fintrevet parmesan
Salat
4 rødbeder
2 appelsiner
Salt og peber
Balsamicoeddike
Olivenolie
Fremgangsmåde
Skræl rødbederne og skær dem i tynde skiver og put dem i en skål
Hæld lidt olie, eddike, salt og peber over og vend skiverne godt
Stil til side
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker
Kog kartoflerne til de er helt møre ( kogetid kommer an på størrelsen af dine stykker
Hæld vandet fra gennem en fintmasket si. Pres dine kartofler gennem sien med en ske ned i en skål. Når du moser dine kartofler på denne måde bliver det en helt glat puré
Skær smørret i små tern ned i kartoflerne og rør det sammen til smørret er helt smeltet
Forvarm din ovn på 200 C
Tilføj æggeblommerne til kartoflerne og rør det sammen. Smag til med salt, peber og muskatnød. Undersalt en smule, da fetaen tilføjer salt til retten.
Skær fetaen i tern og vend den i puréen
Smør et bagefast fad med lidt olivenolie og og hæld blandingen i fadet. Drys fintrevet parmesan på toppen. Stil i ovnen og bag i 15 til 20 min indtil parmesanen er let gylden
Imens det bager skærer du skrællen og alt det hvide bitre af appelsinerne. Skær dem i mindre ter. Vend lige rødbederne en gang mere og læg så appelsinerne på toppen.
Server evt med ovnstegt kylling til