Hej

Velkommen til min blog. Her kan du finde mad, nyttehave, DIY og meninger. Forhåbentlig kan du finde opskrifter, blive inspireret og selv få nye gode ideer. God fornøjelse.

0E78C7AB-4F22-41FE-B421-428B23ED8CBC.jpg
Ovnstegt kylling med bagte æbler og Salat af spinat, feta og ærter

Ovnstegt kylling med bagte æbler og Salat af spinat, feta og ærter

Sådan en god ovnstegt kylling er for mig, indbegrebet af hyggelig mad. Jeg er vild med mad, der bliver serveret på fade og der skal deles ud og fadene skal bordet rundt. Det giver mig virkelig en fornemmelse af, at nu deler vi det her måltid og er sammen om det. Jo bevares portionsanretninger kan være noget af det smukkeste i verden, men noget af fornemmelsen af at være sammen om måltidet forsvinder måske en lille smule. Hop ud i denne saftige ovnstegte kylling og vær sammen om måltidet


Opskrift

4-5 pers

Ingredienser

  • 1 hel kylling

  • 2 citroner

  • 4 æbler

  • 2 løg

  • Olivenolie

  • Salt og Peber

  • 1 par kviste frisk timian

Salat

  • 400 g frisk babyspinat

  • 150 g ærter

  • 150 g fed feta

  • 2 spsk Hvidvinseddike

  • 1 spsk olivenolie

  • 2 tsk honning

Fremgangsmåde

  • Forvarm din ovn på 220 C

  • Skær en citron i skiver og den anden skærer du lige enderne af

  • Skær dine æbler i kvarte og fjern stilk og kernehus

  • Skær løgene i kvarte

  • Put den hele citron og hvad der svarer til et æble ind i kyllingen så bliver den så dejligt saftig

  • Smør et ildfast fad med smør og put din kylling i midten

  • Fordel resten af æblerne, løgene og dine citronskiver rundt om kyllingen

  • Gnub olie på ydersiden af skroget og hæld også lidt på æbler og løg

  • Drys salt og peber over skroget og fordel dine timiankviste over æblerne

  • Sæt kyllingen i ovnen i 15 min og skru så ned på 200 C og steg færdig de sidste 45 min

  • Imens kyllingen er i ovnen laver du din salat

  • Skyl og afdryp din spinat

  • Kog dine ærter et par minutter og hæld vandet fra og lad dem køle af

  • Skær fetaen i små tern og bland med ærter og spinat

  • Rør olie, eddike og honning sammen og brug et par skeer til at vende det rundt i salaten

  • Tag kyllingen ud af ovnen, server med salaten og evt et godt brød der kan bruges til at dyppe i den dejlige stege sauce fra kyllingen

Hjemmelavet remoulade

Hjemmelavet remoulade

Æble og Løg chutney

Æble og Løg chutney