Hjemmelavet remoulade
Efterhånden som jeg er blevet mere og mere vild med at lave ting fra bunden, er det gået op for mig, hvor mange ting jeg egentlig ikke brød mig om som barn hjemme hos mig selv, men faktisk godt kunne lide når jeg var på besøg hos Farmor og Farfar. Jeg hadede ting som remoulade, mel og kødbolle suppe og småkager. Men måske handlede det i virkeligheden om, at farmor lavede tingene fra bunden og at smagen ændrede sig drastisk når maden ikke var trykket ud af en tube, tøet op fra frost eller kom på en dåse der havde en 10 årig holdbarhedsdato. I 70erne og firserne fik vi bare ikke særlig meget frisk mad, der hvor jeg kom fra og grøntsager kom på frost disken i supermarkedet. Så jeg siger bare her - prøv at lave din egen remoulade og løft din spegepølsemad eller fiskefrikadelle til nye højder
Opskrift
Ingredienser
3 spsk god mayo eller hjemmerørt
1 spsk cremefraiche min. 18 %
1 spsk finthakkede kapers
1 spsk fintrevet gulerod
1 spsk finthakket cornichoner
1 spsk finthakket purløg
1/2 tsk sennepspulver
1 tsk karry
1 tsk finthakket løg
1 spsk citron
1 tsk dijon sennep
Salt/peber/sukker
Gurkemeje til at justere farven med, hvis du gerne vil have din remoulade meget gul
Fremgangsmåde
Bland ingredienserne og brug, salt peber og sukker til, at smage til med