Indisk mulligatawny suppe med eller uden kylling
Denne indiske suppe er virkelig lækker og den kan laves både med og uden kylling. Når jeg laver den med kylling er det som regel fordi jeg har en rest kylling fra dagen før og jeg kan virkelig godt lide, at få brugt de ting jeg har i køleskabet. Vi kan vel alle tænke lidt over, hvordan vi nedsætter mængden af madspild
Opskrift
4-5 pers
Ingredienser
Suppe
Ca 20 g smør ( eller oliven olie til veganere)
1 løg hakket fint
1 gulerod skåret i tern
1 sød kartoffel ( en stor bagekartoffel kan bruges hvis du ikke kan få fat i søde kartofler) i små tern
1 chili (kernerne pillet ud) ( chilien kan tages fra hvis man ikke er til stærk mad, men godt kan lide krydret mad)
3 fed hvidløg
2 spsk frisk fintrevet ingefær
2 æbler
1 ds hakkede tomater
1 spsk karry
1 tsk stødt spidskommen
1/2 tsk paprika
1/2 tsk stødt koriander
1/2 tsk gurkemeje
1/4 tsk kardemomme
1/4 tsk stødt peber
1/2 tsk tørret mynte ( kan du ikke skaffe det så er 1 håndfuld friske mynteblade en mulighed)
1 3/4 dl røde linser
7 1/2 dl hønse eller grøntsagsfond/bouillon
1 3/4 dl kokosmælk
200 g kylling
Topping/Tilbehør
Naanbrød
Hakket frisk koriander eller bredbladet persille
2 håndfulde ristede cashewnødder
Yoghurt naturel
Fremgangsmåde
Hak dine løg og pres dit hvidløg
Skyl dine linser til vandet bliver klart
Skræl gulerod og kartoffel og skær i tern
Fjern kernehuset på æble og skær i tern
Fjern kernerne fra chilien og hak fint
Skræl ingefær og riv fint
Smelt smørret i en gryde og svit løg, hvidløg og ingefær under omrøring i et par minutter
Tilsæt gulerod, kartoffel, æble, chili, kardemomme, paprika, karry, gurkemeje, peber, mynte, stødt koriander og spidskommen og svits yderligere et par minutter.
Tilføj så hakkede tomater og bouillon
Tilføj dine skyllede linser
Lad det simre i ca 45 min
Steg din kylling bare for lidt overflade ( vi lader kyllingen simre med når suppen er blendet) - hvis du skal have kylling i eller skær kyllingen fra dagen før i mindre stykker
Forbered din topping - Hak koriander, yoghurt i en skål, lun naanbrød, rist cashewnødderne på en tør pande og hak dem i mindre stykker
Blend suppen og tilføj kokosmælken Put din kylling i og lad suppen varme kyllingen op eller lige koge den færdig
Server med yoghurt, koriander eller persille, cashewnødder og naanbrød