Krydret Dahl med mynte raita og mangochutney
Leder du efter en vegetarisk nem og smagsfuld ret, er en omgang indisk Dahl lige i øjet. Har du brug for en vegansk ret er det kun raitaen, der skal laves med en havre eller eksempelvis soya yoghurt løsning. De fleste supermarkeder tilbyder efterhånden sådanne alternativer.
Opskrift
4 pers
Ingredienser
Dahl
3 bagekartofler
100 g røde linser
2 løg
3 fed hvidløg
2 ds hakkede tomater
6 dl grøntsagsbouillon
1 tsk kardemomme
1 spsk friskrevet ingefær
2 tsk stødt koriander
3 tsk stødt spidskommen
1 tsk gurkemeje
2 spsk olie til stegning
2 tsk nigellafrø (jomfruer idet grønne)
1/2 tsk chiliflager ( kan udelades)
Et par håndfulde frisk koriander til pynt
Mango chutney til siden (nederst finder du en knap til opskrift på hjemmelavet mango chutney)
Raita
4 dl græsk yoghurt
2 stor håndfuld friske marrokanske mynteblade
Fremgangsmåde
Start med at lave raitaen, så den kan stå og trække smag af mynten
Hak myntebladene fint og bland dem med yoghurten og stil den så på køl
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre mundrette tern
Skyl dine linser til vandet er klart
Skræl og riv løgene
Pres hvidløgene
Riv ingefæren fint
Lav din grøntsags bouillon
Hæld olien i en gryde og varm den op på medium varme
Tilsæt løg, hvidløg, ingefær og kartofler og steg i 5-6 minutter under omrøring
Tilsæt kardemomme, nigellafrø, spidskommen, chili, stødt koriander.og gurkemeje og svits yderligere et par minutter under regelmæssig omrøring
Tilsæt grøntsagbouillon. linser og hakkede tomater
Lad retten simre under låg i ca 45 min
Rør regelmæssigt i gryden og tilsæt lidt ekstra vand hvis retten bliver for fast
Hak den friske koriander fint
Server retten med raita, frisk koriander og mango chutney i små skåle på siden, så man kan tilføje efter smag og behag