Gulerodssuppe med kokosmælk og ristede sesamfrø
jgeåogjåøOJGRA
Opskrift
Ingredienser
2 ds kokosmælk
6 dl vand
2 løg
3 fed hvidløg
2 spsk fintrevet ingefær
2 spsk æbleediike
1/2 til 1 chili alt efter styrke
10 gulerødder
1 bdt koriander
2 appelsiner
4 spsk sesamfrø med top
200 g røde linser linser eller ris
Salt og peber
Kokosolie eller en raps eller solsikkekerneolie til stegning
Fremgangsmåde
Rist sesamfrøene over medium varme og stil til side
Hak 2 store håndfulde frisk koriander og stil til side
Skræl gulerødderne og skær dem i mindre tern. Pil løgene og skær dem i tern. Pres hvidløget. Hak chilien fint. Skræl ingefæren ( dette gøres nemmest med en teske) og riv den. Saml det hele i en skål
Riv skræl fra 1 appelsin fint. Hvis du ikke har et fint rivejern, så brug et grovere og finthak det yderligere med en kniv. Tilføj det til skålen med grøntsager. Pres saften fra begge appelsiner og stil til side
Varm olie i en gryde og steg alle grøntsagerne under regelmæssigomrøring ved medium varme i ca 10 min.
Tilføj kokosmælken
Lad det hele småsimre i ca 25 min til grøntsagerne er møre
Blend suppen til den er helt glat. Tilføj vandet under blendningen.
sæt suppen tilbage i gryden og lad den simre ved svag varme
Hvis du spiser røde linser til så skyl linserne et par gange inden kogning. Sæt dine linser eller ris over
Hæld appelsinsaften og æbleeddiken i suppen. Bring suppen i kog. Når suppen koger skruer du ned på medium varme. Smag til med salt og peber
Hæld lidt ris eller linser i en skål. Husk det er som fyld til suppen. Suppe med ris ikke ris med sovs. Hæld suppe over og top med koriander og ristede sesamfrø