Teboller
Doven søndag og teboller med appelsinmarmelade er lige efter min smag. Teboller er simple at lave, der er bare en del hævetid, men så kan man jo passende læse en bog eller spille et spil med ungerne i ventetiden.
Opskrift
15 stk
Ingredienser
75 g smør
3 dl mælk
40 g gær
1 tsk. salt
2 tsk. sukker
1 tsk. stødt kardemomme
Ca. 425 g mel
1 æg til pensling
Fremgangsmåde
Tænd din ovn på 210C
Smuldr gær i en skål og tilføj kardemomme,salt og sukker
Smelt smørret i en gryde. Tag gryden fra varmen, og tilsæt mælk. Hæld den fingervarme væske over smuldret gær, salt, sukker og kardemomme. rør det sammen så gæret er helt opløst
Tilsæt ca. 200 g mel, og rør blandingen godt igennem. Tilsæt gradvis mere mel, mens du ælter dejen færdig.
Den skal være blød, så du skal arbejde med let hånd og små drys af mel indimellem. Dejen må ikke være for tør, men den skal heller ikke hænge fast. Lad dejen hæve ca. 40 min. lunt og tildækket.
Sigt mel over et bord og vend dejen ud. Ælt dejen let og del den så i 15 lige store portioner
Form bollerne så de bliver helt glatte
Jeg bruger samme trick som når jeg former brioche boller - nedenunder kan du se en video hvordan jeg gør.
Når bollerne er formet, skal de efterhæve tildækket og lunt i 30 minutter
Pensl bollerne med stuetemperet sammenpisket æg og bag i ovnen på 210 C i ca 15 min