Hej

Velkommen til min blog. Her kan du finde mad, nyttehave, DIY og meninger. Forhåbentlig kan du finde opskrifter, blive inspireret og selv få nye gode ideer. God fornøjelse.

0E78C7AB-4F22-41FE-B421-428B23ED8CBC.jpg
Tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges

I mange år var tarteletter noget jeg forbandt med mine bedsteforældre eller hjemme, hvor det ofte var tarteletter med frysepose ærter og gulerødder i en hvis melbolle sovs. Misforstå mig ikke - jeg elskede dem, men jeg bragte dem aldrig rigtig med ind i min madlavning som voksen. Årsagen ligger nok i, at jeg ikke er specielt vild med bløde gulerødder eller asparges på dåse. Kald mig skør, men mad for mig, handler i høj grad også om konsistens og ikke kun smag. Nu laver jeg tarteletter igen, men jeg bruger friske asparges og det har bragt retten tilbage i mit liv.


10 stk

Opskrift

Ingredienser

  • 1 bdt grønne asparges

  • 1 stk kyllingebryst kogt på hel kylling eller prøv at finde et kyllingebryst på ben - det fremhæver smagen. Hvis du har kogt en hel kylling er det også oplagt at tage der fra

  • 1/2 l hønsefond / bouillon

  • Salt og Peber

  • 2 spsk hvedemel med top

  • 20 g smør

  • Vandet fra de kogte asparges

  • 2 gulerødder

  • 1/2 løg

  • 1 stang selleri eller tilsvarende knoldselleri

  • 2 laubærblade

  • 6 peberkorn

Fremgangsmåde

  • Knæk enden af aspargesene. Skær evt et par cm af i tynde skiver til pynt. Kog de resterende i en gryde med 7 dl vand i 5 min.

  • Fjern asparges fra vandet. Put din kylling, løg i kvarte, halve gulerødder, laubærblade, peberkorn og selleri i vandet og kog det i ca 10 min hvis det er kylling uden ben og til kødet kommer af benet af sig selv, hvis det er med ben.

  • skær dine asparges i mundrette stykker

  • Fjern kyllingen fra vandet og lad grøntsagerne koge videre i yderligere 10 min hvis det er uden ben. skær kyllingekødet i mindre stykker og fjern evt skind og ben

  • Si grøntsagerne fra vandet og gem vandet

  • Forvarm din ovn på 180 C

  • Smelt din smør i en gryde over medium næsten høj varme og tilsæt melet under omrøring. Du har nu en såkaldt smørbolle. Tilsæt din hønsefond/bouillon lidt ad gangen under omrøring. Bliver sovsen for tyk kan du tilsætte lidt af dit grøntsagsvand. Smag til med salt

  • Tilsæt asparges og kyllingekød

  • Sæt dine tarteletter på en bageplade og fyld dem med blandingen og bag i 10-12 min

  • Hæld den evt resterende sovs i en skål og server på siden- man kan altid bruge lidt ekstra fyld. Drys evt lidt rå asparges på toppen af tarteletterne

  • Server med en god grøn salat

Kammuslinger med grillede asparges, bacon og ærtepuré

Kammuslinger med grillede asparges, bacon og ærtepuré

Salat med asparges, spidskål og ærter

Salat med asparges, spidskål og ærter