SJØRLIS

View Original

Æble og blåbær kompot

En god gang kompot kan bruges til det meste - på en lækker bolle, oven på ost, eller på en gang yoghurt sammen med mysli. Denne her er en af mine favoritter og fungerer super godt sammen med clotted butter på en engelsk scone


Opskrift

Ingredienser

  • 500 g æbler

  • 250 g blåbær

  • 5 dl vand

  • 3 tsk vaniljesukker

  • 2 tsk fintrevet frisk ingefær

  • Fintrevet skal og saft fra 1 citron

  • 100 g sukker

Fremgangsmåde

  • Fjern kernehuset på æblerne og skær i mindre tern

  • Riv ingefæren

  • Riv skal og pres saft fra citronen

  • Put æblerne i en gryde med citronsaft, skal, vanilje, ingefær , 3 dl vand og 1/3 del af blåbærrene

  • Sæt gryden i kog

  • Når det koger, skruer du ned og lader det stå og simre indtil æblerne er kogt møre - tilføj resten af vandet hvis det mangler i gryden ellers tilføj til sidst

  • Brug en stavblender og blend let- der må meget gerne være hele stykker æble i - men du tykner bare blandingen og blåbærrene farver flot

  • Smag til med sukker - jeg foretrækker det knap så sødt, men man kan altid tilføje mere sukker efter smag

  • Tilsæt så resten af blåbærrene og få det lige op på kogepunktet

  • Køl af og hæld i en atamonskyllet lufttæt beholder

  • Kan holde i køleskabet minimum et par uger

Tryk på knappen for at finde opskrift på scones og kompot