Æble og blåbær kompot
En god gang kompot kan bruges til det meste - på en lækker bolle, oven på ost, eller på en gang yoghurt sammen med mysli. Denne her er en af mine favoritter og fungerer super godt sammen med clotted butter på en engelsk scone
Opskrift
Ingredienser
500 g æbler
250 g blåbær
5 dl vand
3 tsk vaniljesukker
2 tsk fintrevet frisk ingefær
Fintrevet skal og saft fra 1 citron
100 g sukker
Fremgangsmåde
Fjern kernehuset på æblerne og skær i mindre tern
Riv ingefæren
Riv skal og pres saft fra citronen
Put æblerne i en gryde med citronsaft, skal, vanilje, ingefær , 3 dl vand og 1/3 del af blåbærrene
Sæt gryden i kog
Når det koger, skruer du ned og lader det stå og simre indtil æblerne er kogt møre - tilføj resten af vandet hvis det mangler i gryden ellers tilføj til sidst
Brug en stavblender og blend let- der må meget gerne være hele stykker æble i - men du tykner bare blandingen og blåbærrene farver flot
Smag til med sukker - jeg foretrækker det knap så sødt, men man kan altid tilføje mere sukker efter smag
Tilsæt så resten af blåbærrene og få det lige op på kogepunktet
Køl af og hæld i en atamonskyllet lufttæt beholder
Kan holde i køleskabet minimum et par uger
Tryk på knappen for at finde opskrift på scones og kompot