Æble og Brombærmarmelade
Ofte når jeg laver marmelade tykner jeg den ikke for meget, sådan så den også fungerer rigtigt godt ovenpå en skål yoghurt til morgenmaden. Denne opskrift er en af mine yndlings og så fungerer den godt både alene og på en ostemad.
Opskrift
Ingredienser
500 g æbler
250 g brombær
125- 175 g sukker alt efter hvor sure dine æbler og brombær er er
2-4 dl vand
1 spsk fintrevet frisk ingefær
1 tsk kanel
2 tsk kardemomme
Saft og fintreven skal fra 1 citron
Atamon
Opbevaringsglas
Fremgangsmåde
Fjern kernehuset på æblerne og skær dem i små tern
Kom 2 dl vand i en gryde og put æblerne i og kog til æblerne er møre - tilføj evt ekstra vand hvis det koger ind, inden æblerne er møre. Rør i gryden regelmæssigt
Tilsæt så brombær, sukker, citron og krydderier. Start med 125 g sukker
Rør rundt regelmæssigt ved middel til høj varme til marmeladen er kogt ind til en passende konsistens.
Smag evt til med yderligere sukker
Skold dine glas
Tilføj en tsk atamon til glasset og ryst det rundt
Hæld marmeladen på glas og luk låget til med det samme