Hej

Velkommen til min blog. Her kan du finde mad, nyttehave, DIY og meninger. Forhåbentlig kan du finde opskrifter, blive inspireret og selv få nye gode ideer. God fornøjelse.

0E78C7AB-4F22-41FE-B421-428B23ED8CBC.jpg
Clotted Cream

Når den står på hjemmebagte scones hører der clotted cream til. Clotted cream er i bund og grund langtidsbagt fløde og når man først har prøvet det er der ingen vej tilbage - det er den eneste måde at spise scones på. Så står den på gæster til søndagskaffen - så skift kaffen ud med te -lav en gang scones eller flere forskellige slag med eksempelvis chokolade eller frugt i og server dem med clotted cream og en god marmelade der en søndags treat af de helt store. Det er nemt at lave - det kræver bare at du går igang senest dagen før, da det skal 12 timer i ovnen og så 12 timer i køleskabet bagefter. Du kan lave det en dag det passer og side det i fryseren, for så at tø det op i køleskabet når du skal bruge det. Det ikke en dum ting at have i fryseren. Clotted cream fungerer ikke alene - det er usaltet og bliver derfor lidt fadt. Men sammen med en lemon curd eller en marmelade er det perfekt


Opskrift

Ingredienser

  • 1 l fløde

Fremgangsmåde

  • Forvarm din ovn til 70 C

  • Hæld fløden i et ovnfast fad så det går max 3 cm op ad kanterne

  • Stil i ovnen i 12 timer

  • Åbn ikke ovnen lad det passe sig selv

  • Tag fadet forsigtigt ud og lad det afkøle til stuetemperatur

  • Sæt det på køl med film over i 12 timer

  • Skim så forsigtigt det tykke lag af - er det blevet for tykt kan du bruge lidt af overskudsvæsken til at fortynde med

  • Overskudsvæsken kan bruges til at putte i kaffen/teen eller til at bage med

  • Kan opbevares i køleskabet et par uger eller kan fryses ned for at blive optøet i køleskabet

Tryk på knappen for at finde opskrift på scones

Æble og blåbær kompot

Æble og blåbær kompot

Scones plain

Scones plain