Hej

Velkommen til min blog. Her kan du finde mad, nyttehave, DIY og meninger. Forhåbentlig kan du finde opskrifter, blive inspireret og selv få nye gode ideer. God fornøjelse.

0E78C7AB-4F22-41FE-B421-428B23ED8CBC.jpg
Scones plain

Scones plain

Scones er en mellemting mellem en bolle og en kage og bliver traditionelt spist til den klassiske engelske afternoon tea. Du kan lave scones i flere varianter eksempelvis plain, med rosiner eller chokolade. En scone spise med clotted cream, marmelade eller lemon curd. Scones er simple at lave. der er dog nogle få regler at overholde. Dejen må ikke overæltes- så bliver bollerne tunge og kedelige og så skal de laves med kærnemælk. Man kan dog snyde og tilsætte citron alm mælk, så man slipper for at have en liter kærnemælk stående.


Opskrift

8 stk

Ingredienser

  • 350 g selvhævende mel + lidt ekstra til udrulning og bord (det kan du lave af mel og bagepulver - 1 tsk bagepulver pr 75 g mel)

  • 3/4 tsk natron

  • 85 g smør skåret i tern

  • 3 spsk sukker

  • 1,75 dl mælk

  • 1 tsk citronsaft

  • 1 æg til pensling

Fremgangsmåde

  • Forvarm din ovn til 220C

  • Bland mel, natron og en knivspids salt i en stor skål og bland det sammen

  • Put smørret i og smuldr det til en fin rasp med dine fingre

  • Tilsæt sukker og bland med fingrene

  • Lun mælken (den skal kun være lun) og tilsæt din citronsaft

  • Stil tilside

  • Stil en bageplade med bagepapir i ovnen til forvarmning

  • Lav en brønd i midten af melet

  • Hæld væsken i

  • Brug en lille grydeske til at samle dejen. den skal kun samles- den skal ikke æltes

  • Hvis dejen er for tør- tilføj så en lille bitte smule mælk - dejen skal klistre lidt. Der er forskel på hvedemel og de suger forskellige mængder af væde

  • Drys lidt mel på en bordplade og tip dejen ud på melet

  • Drys lidt mel over dejen og form den forsigtigt med hænderne til en rund ca 4 cm høj kage

  • Tryk kager ud med en ca 5 cm udstikkerform - du kan evt bruge et glas - dyp udstikkeren i lidt mel inden udstikning.

  • Saml resterne af dejen til de sidste scones

  • Pensl toppen af dine scones med pisket æg med en lille slat mælk

  • Brug en paletkniv til at løfte dem over på den varme bageplade

  • Bag i ovnen i 10-12 min indtil de er hævede og gyldne på toppen

  • Læg et viskestykke på en bagerist og brug en paletkniv til at flytte dine scones over på viskestykket - put resten af viskestykket over

  • Server samme dag med marmelade og clotted cream

  • De kan fryses efter nedkøling - Når du tør dem op skal de efter optøning lunes i ovnen ved 160 C i et par minutter for en opfrisker

Clotted Cream

Clotted Cream

Lua´s  asiatiske smagseksplosions fødselsdagsmiddag

Lua´s asiatiske smagseksplosions fødselsdagsmiddag