Hej

Velkommen til min blog. Her kan du finde mad, nyttehave, DIY og meninger. Forhåbentlig kan du finde opskrifter, blive inspireret og selv få nye gode ideer. God fornøjelse.

0E78C7AB-4F22-41FE-B421-428B23ED8CBC.jpg
Blinis

Blinis

Når man tænker blinis, så tænker man sikkert fiskeæg og rødløg. Men tager du en tur til østeuropa er det en slags morgenmadspandekager. Jeg synes de russiske af slagsen med boghvede mel egner sig noget så fint både til forret med laks eller stenbiderrogn. Men de er altså også super gode til brunch - og både til ost og marmelade som små hapsere, i stedet for store franskbrødsskiver


Opskrift

ca 40 stks små eller 20 større til eksempelvis brunch

Ingredienser

  • 100 g boghvedemel ( hvis du ikke kan skaffe boghvedemel, kan du bruge hvedemel, men du mister lidt den nøddeagtige smag boghveden gør - du kan så evt pifte dejen op med lidt fintrevet citronskal og citronsaft)

  • 100 g hvedemel

  • 1/2 tsk. bagepulver

  • 1/2 tsk salt

  • 1 spsk honning

  • 1/2 dl vand

  • 1 1/2 dl yoghurt naturel

  • 2 stk. æg, delt op i blommer og hvide

  • 1 spsk smør til dej og lidt til at stege i

Fremgangsmåde

  • Bland hvedemel, boghvedemel, salt og bagepulver

  • Rør melblandingen op med honning, æggeblommer, yoghurt og vand

  • Lad det stå i en skål et lunt sted i en times tid

  • Pisk æggehviderne stive

  • Smelt smørret

  • Vend æggehviderne og den smeltede smør i dejen

  • Jeg plejer at hælde dejen i en sprøjtepose ( det kan du lave af en frysepose) og så klippe et lille bitte hul. så kan jeg bedre styre at få lavet fine runde blinis

  • Varm en pande op med lidt smør på over høj medium varme

  • Brug din sprøjtepose til at lave dine blinis - start indefra og arbejd dig udad i en en spiral - de første 4 -5 stykker bliver nok lidt grimme - men de smager sikkert af det samme ;) de små er ca 5 cm i diameter de store ca 10 cm i diameter

  • Jeg lægger dem i en bøtte med en serviet i bunden efterhånden som de bliver færdige og har et låg løst lagt på. Du kan også holde dem lune i ovnen ved 50 C

Hjemmelavede gnocchi med urtesmør og vesterhavsost

Hjemmelavede gnocchi med urtesmør og vesterhavsost

Hjemmelavede blinis med stenbiderrogn

Hjemmelavede blinis med stenbiderrogn