Brunede kartofler
Jeg skulle langt ind i voksenalderen før jeg lærte, at værdsætte brunede kartofler. Nu synes jeg det er et must til julemiddagen, eller i juledagene hvor man kan lave biksemad af resterne. Det ikke helt skidt, at putte et par brunede kartofler i biksemad. Brunede kartofler er simple at lave, det kræver bare at man er tålmodig.
Opskrift
Ingredienser
1 kg små kartofler ( ikke kartofler på glas, det giver slet ikke det samme resultat)
1 dl sukker
2 spsk vand
25 g smør
Fremgangsmåde
Kog kartoflerne de skal have ca 8-10 min. Brug en gaffel til at mærke om de er møre, det er vigtigt at de ikke koger ud
Pil kartoflerne og lad dem køle af. Kartoflerne skal være kolde inden de kommer i sukkermassen. Man kan med fordel, koge dem dagen inden og så bare pille dem på dagen, hvis man vil spare lidt tid i køkkenet selve juleaften.
Smelt sukkeret på en pande ved medium til svag varme. Sørg for sukkeret er fordelt jævnt over hele panden. Det er her man skal være tålmodig. Der skal ikke røres rundt i sukkeret, den skal have lov til at smelte stille og roligt af sig selv. Sukkeret skal blive varmt og karamelisere. Hvis de ryger er din pande for varm og du brænder sukkeret.
Tilsæt 2 tsk vand til sukkeret og rør rundt
Tilsæt smørret og lad den smelte og rør rundt
Når smørret er holdt op med at bruse, putter du kartoflerne i panden.
Nu skal kartoflerne stå og hygge sig i panden lad kartoflerne være og vend dem ca hvert 5 minut. Efter 20 minutter burde du være nået i mål og kartoflerne er klar til servering