Hej

Velkommen til min blog. Her kan du finde mad, nyttehave, DIY og meninger. Forhåbentlig kan du finde opskrifter, blive inspireret og selv få nye gode ideer. God fornøjelse.

0E78C7AB-4F22-41FE-B421-428B23ED8CBC.jpg
Brunede kartofler

Brunede kartofler

Jeg skulle langt ind i voksenalderen før jeg lærte, at værdsætte brunede kartofler. Nu synes jeg det er et must til julemiddagen, eller i juledagene hvor man kan lave biksemad af resterne. Det ikke helt skidt, at putte et par brunede kartofler i biksemad. Brunede kartofler er simple at lave, det kræver bare at man er tålmodig.


Opskrift

Ingredienser

  • 1 kg små kartofler ( ikke kartofler på glas, det giver slet ikke det samme resultat)

  • 1 dl sukker

  • 2 spsk vand

  • 25 g smør

Fremgangsmåde

  • Kog kartoflerne de skal have ca 8-10 min. Brug en gaffel til at mærke om de er møre, det er vigtigt at de ikke koger ud

  • Pil kartoflerne og lad dem køle af. Kartoflerne skal være kolde inden de kommer i sukkermassen. Man kan med fordel, koge dem dagen inden og så bare pille dem på dagen, hvis man vil spare lidt tid i køkkenet selve juleaften.

  • Smelt sukkeret på en pande ved medium til svag varme. Sørg for sukkeret er fordelt jævnt over hele panden. Det er her man skal være tålmodig. Der skal ikke røres rundt i sukkeret, den skal have lov til at smelte stille og roligt af sig selv. Sukkeret skal blive varmt og karamelisere. Hvis de ryger er din pande for varm og du brænder sukkeret.

  • Tilsæt 2 tsk vand til sukkeret og rør rundt

  • Tilsæt smørret og lad den smelte og rør rundt

  • Når smørret er holdt op med at bruse, putter du kartoflerne i panden.

  • Nu skal kartoflerne stå og hygge sig i panden lad kartoflerne være og vend dem ca hvert 5 minut. Efter 20 minutter burde du være nået i mål og kartoflerne er klar til servering

Flæskesteg med sprøde svær

Flæskesteg med sprøde svær

Agurkesalat

Agurkesalat