Hej

Velkommen til min blog. Her kan du finde mad, nyttehave, DIY og meninger. Forhåbentlig kan du finde opskrifter, blive inspireret og selv få nye gode ideer. God fornøjelse.

0E78C7AB-4F22-41FE-B421-428B23ED8CBC.jpg
Hjemmelavede Pomfritter

Hjemmelavede Pomfritter

Jeg har tit fået ovnbagte kartofler og er blevet forsøgt bildt ind, at det skulle være pomfritter. Nej nej, der er skam intet galt med ovnbagte kartofler, det er bare ikke pomfritter - ja er jeg er nok lidt stædig. Jeg forstår godt pointen i, at lave dem i ovnen, man slipper for frituregryden og fedtstoffet. Jeg vil dog advokere for, at bruger man tid på, at lave alt muligt andet super lækkert hjemmelavet, hvorfor så ikke gøre en sidste indsats for at gøre måltidet perfekt. Og hey hvis man ikke spiser pomfritter hver dag, så går det nok alt sammen.


Opskrift

Ingredienser

  • 1 bagekartoffel pr person

  • Majs, solsikke, raps, eller friture olie til stegning

  • Salt

Fremgangsmåde

  • Bage kartofler skrælles og skæres til pommes frites. Derpå udvandes de i koldt vand, som man skifter et par gange i ca. 1 times tid. Dette gøres fordi der skal trækkes stivelse ud, undgå misfarvning og hjælpe til den rigtige sprødhed

  • Så skal kartoflerne koges til de er næsten møre

  • Afkøl dem

  • Put dem derpå i friture til de er gyldne og sprøde. Husk at frituren skal være møg varm 180 C

  • Husk ikke at overlæsse frituregryden, så sænkes temperaturen og kartoflerne suger alt for meget olie

  • Afdryp på papir og salt dem derefter efter smag

  • Du kan holde dine pomfritter (hvis du laver en stor portion) varme i ovnen med døren på klem. Vent så med at salte til lige inden, de skal serveres. 

Nedenunder kan du finde links til at lave dine egne dip til fritterne

Fish n Chips

Fish n Chips

Tatarsauce

Tatarsauce