Flæskesteg med sprøde svær
Jeg er ikke den store kødspiser, men til jul skal jeg have flæskesteg og 1 juledag skal jeg have en flæskestegssandwich og en rest risalamande. Hvis der er mere flæskesteg tilbage elsker jeg en portion biksemad 2 juledag. Her finder du en opskrift til en flæskesteg med knasende sprøde svær.
Opskrift
4 pers
Ingredienser
1 kg kamsteg
1-2 spsk. salt
10-15 stk. laurbærblade
1 spsk. kryddernelliker
Fremgangsmåde
Rids sværen på stegen med en cm mellemrum (hvis du ikke har fået slagteren til at gøre det) Du skal sikre dig at de er skåret helt ned til kødet og helt ud til kanten
Gnub rigeligt med salt mellem alle sværene og ovenpå. Saltet trækker væsken ud af sværene og sikrer at de bliver sprøde
Sæt et halvt laurbærblad mellem alle sværene
Fordel nelliker mellem sværene
Placer stegen på en rist over en bradepande. hæld 1 liter vand i bradepanden. Løber bradepanden tør for væde under stegning af eksempelvis en større steg tilføjes der mere væde
Hvis stegen ikke er lige kan der placeres en kartoffel eller lidt alufolie under, for at få stegen nogenlunde lige
Stegen skal i ovnen i en 200 C varm ovn og stegen skal steges i 35-40 min pr halve kilo steg.
Kernetemperaturen på din steg skal være 65 C. Hvi sværen ikke er blevet helt sprød kan man afslutte med lidt grill
Lad stegen hvile 10-15 minutter og fjern afsvedne nelliker og laurbærblade inden udskæring.
Gem skyen og fedtet fra bradepanden under flæskestegen. den kan bruges til sovsen og rødkålen
Her kan du se et link til en brun sovs lavet på skyen og fedtet fra flæskestegen
https://sjorlis.squarespace.com/home/brun-sovs
Link til rødkål
https://sjorlis.squarespace.com/home/rdklssalat-med-appelsin