Hej

Velkommen til min blog. Her kan du finde mad, nyttehave, DIY og meninger. Forhåbentlig kan du finde opskrifter, blive inspireret og selv få nye gode ideer. God fornøjelse.

0E78C7AB-4F22-41FE-B421-428B23ED8CBC.jpg
Hjemmelavet rødkål med appelsin

Hjemmelavet rødkål med appelsin

Hjemmelavet rødkål er bare så meget bedre end det på glas. Der er mange meninger om hvad er den rigtige og julemaden kan dele vandene. Det her er min yndlings version.


Opskrift

8 pers

Ingredienser

  • Ca. 1 kg rødkål

  • 3 spsk fedt elle smør. Jeg bruger fedtet fra fra flæskestegen

  • 2 dl rødvin

  • 2 dl balsamicoeddike

  • 2 laurbærblade

  • 2 tsk kommenfrø

  • Fintrevet skal fra en usprøjtet appelsin

  • Saften fra 2 appelsiner

  • 15 nelliker

  • 2 1/2 dl honning

  • 3 tsk salt

Fremgangsmåde

  • Snit rødkålen fint

  • Smelt fedtet i en gryde

  • Sauter rødkålen i fedtet til den er faldet godt sammen. Tilføj så balsamico eddiken.

  • Kog eddiken ind til det halve og tilsæt så appelsinskal, saft, rødvin. salt og honning

  • Kom resten af krydderierne i en tepose og bind en knude. Put posen i gryden til kålen og lad den koge med

  • Lad kålen simre under låg i ca 45 minutter

  • Serveres varm

Note

Rødkål kan holde sig i køleskabet i minimum en uge i et skoldet glas eller bøtte.

Agurkesalat

Agurkesalat

Risalamande med ristede mandler

Risalamande med ristede mandler