Hønsesalat med æbler og bacon
Der er ikke noget så lækkert som en hjemmelavet hønsesalat. Det kan bruges til lækkert højtbelagt, til hverdags madpakken eller til julefrokosten. Jeg er ret vild med, at fylde små vandbakkelser med hønsesalat og bruge det som en lille forret
Opskrift
Ingredienser
400 g kogt kylling på ben - eksempelvis kyllingelår eller du kan bruge kyllingerester fra en hel ovnkylling fra dagen før
100 g sprøde søde æbler
100 g grønne asparges
1 stang selleri
2 dl cremefraiche 18%
2 spsk mayonnaise
1 spsk tsk dijon sennep
Saft fra 1/2 citron
1 håndfuld finthakket bredbladet persille
Salt og peber
Fremgangsmåde
Kog din kylling i kogende vand tilsat lidt peberkorn og et par laubærblade og 1 løg i kvarte til kødet slipper benet nemt
Pil al kød fra og læg det til side
Bland persille, dijon sennep, creme fraiche og mayonnaise.
Smag dressingen til med salt, peber og citronsaft
Knæk den nederste uspiselige del af aspargesen
Kog dem i ca 3-4 min, de må gerne have lidt bid
Skær sellerien og asparges i tynde skiver
Fjern kernehus og stilk på dine æbler og skær dem i små tern
Steg din bacon og skær det i små stykker
Bland dressingen med æbler, selleri, asparges, bacon og kylling